SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadın Kadını Protesto Etti!

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:34:20
Kadın Kadını Protesto Etti!
A- A+ PAYLAŞ

Muğla’da son günlerde işlenen kadın cinayetlerini protesto etmek amacıyla Muğla Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği tarafından organize edilen protesto eyleminde, kadınlar arasında anlaşmazlık çıktı. Fethiye’den gelen değişik STK’lara ait kadınlar, erkeklerin dışlanmasını, Atatürk ve Türk bayrağı olmayışı nedeniyle organizasyon komitesini protesto ederek alanı terk etti. 

Menteşe Sınırsızlık Meydanında Muğla Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği ve değişik kadın sivil toplum kuruluşlarına bağlı yaklaşık 100 kadın, protesto yürüyüşü öncesi açıklama yaptı. Davul eşliğinde kadın cinayetleri protesto edilirken, en son, Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan mahallesinde Cansu Kaya’nın öldürülmesi ile Türkiye’de 2015 yılında Cansu Kaya’nın öldürülen 143’üncü kadın olduğu açıklandı. Elinde mikrofon ve megafon olan kadınlar erkeklerin açıklama esnasında arkalarda durması gerektiğini açıklaması üzerine Fethiyeli kadınlar gruptan ayrıldı.

Fethiyeli kadınlar adına açıklama yapan Cumhuriyet kadınları Derneği Fethiye Şube Başkanı Nalan Ünal, organizasyonu protesto ettiklerini ve kınadıklarını açıkladı. Ünsal, “Bizler Fethiye’den gelen kadınlı erkekli, Atatürk Cumhuriyet’ini savunan insanlarız. Kadınlar Birliği, Fethiye Kadın Meclisi, Cumhuriyet kadınları, Atatürkçü Düşünce Derneği, Mavi Kuş Derneği, Çocuk İstismarları Derneği’nden temsilciler ile Fethiye’den geldik. Burada bizim savunduğumuz şey, kadınlı erkekli rahat yaşanılan bir ülke ve ortam. Burada erkekler dışarı diye davul çalınıyor. Erkekler çıksın diye nefret dolu bir yüzle davul çalınıyor. Türk bayrağı yok, Atatürk resmi yok. Eğer ülkenin çıkış yolu Atatürk yolu ise hani bu simgeler burada. Hiç birisini göremedik. Erkekleri dışlıyorlar. Olay sadece kadınların dayanışması ile çözülecek bir olay değildir. Bu, Türkiye’nin genindeki oynanan oyunun sadece bir parçasıdır. Suriye’deki olay gibi, kadınlar üzerindeki olay da aynen budur. Kadınları kullanarak sadece kadın dayanışması diyerek bu ülkede mücadele yapılamaz. Biz hepimiz düzgün giyinerek geldik. Hiç birimiz saçma sapan kıyafetler ile gelip burada davul çalıp erkekler dışarı demiyoruz. Çocuklarımıza kadın erkek eşitliğini ve birlikte yaşamayı öğretmeyi çalışıyoruz. Ama buraya geldik, Kent Konseyi maalesef çok büyük bir hata yapmış. Organizasyon çok kötü ve Fethiye grubu olarak bunu protesto ediyoruz ve kınıyoruz” dedi.

Fethiye grubunun ayrılmasından sonra bazı kadınlar Fethiyeli kadınları ikna etmeye çalışsalar da ikna olmadılar. Fethiye’den gelen değişik STK’lara ait kadınların dışında kalan grup Sınırsızlık Meydanından Cumhuriyet meydanına doğdu yürüyüş yaparak kadın cinayetlerini protesto ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız