SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadın Meclisi Seçildi

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:37:34
Kadın Meclisi Seçildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Kadın Meclisi “Kadın Meclisi Başkanı ve Yürütme Kurulu Seçimi” gündem maddesi ile olağan genel kurulu yapıldı.

Kent Konseyi’nde düzenlenen Genel Kurula Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, Kadın Meclisi Genel Kurul üyeleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra açılış konuşmalarını yapan Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, hızlı bir şekilde yaşanan sosyal, siyasal ve teknolojik gelişmelerin insanı dört duvar arasına sıkıştırdığını ve bundan kaynaklı olarak  “birey” toplumuna dönüştüğümüzü ifade ederek, bu durumda kadınların çok daha fazla yalnızlaştığını söyledi.  Kişilerin kendilerini ifade edebilmeleri anlamında kent konseylerinin etkin bir role sahip olduğunu vurgulayan Pektaş, kadınların, çocukların, gençlerin ve engellilerin kent konseyi zemini ile kendilerini daha rahat ifade edebildiklerini kaydetti.

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin bugüne kadar birbirinden farklı ve anlamlı çalışmalar yaptığının altını çizen Pektaş, “Bir kadının toplumsal ve sosyal sorumluluklarını bilerek çocuklarına daha iyi bir gelecek oluşturmak adına göstermiş olduğu emek takdire şayandır” dedi.

Yeni yönetim ile birlikte kadın meclisinin bundan sonrada Malatya da yaşayan kadınlar için özverili çalışmalar yapacağına yürekten inandığını söyleyen ve genel kurulun Malatya için hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Pektaş, “Sanat Sokağı’nda bizlere Kent Konseyi Binasını, Gençlik Merkezi Binasını ve İnci Çeyiz Mağazasını tahsis eden Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çakır’a çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı Saliha Bulut, kadın meclisinin kısa zamanda çok yol kat ettiğini söyleyerek “ Kadın Meclisi sayesinde bir kadının aile kurumu içinde eş, anne, ev hanımı, akrabalık ilişkileri görevlerine dayalı tüm donanımları yapılan bilinçlendirme çalışmaları sayesinde kazandık” dedi. Kadın Meclisinin bundan sonra da aynı kararlılıkla yoluna devam edeceğini ifade eden Bulut, desteklerinden dolayı Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından divan heyeti oluşturuldu. Divan Başkanı’nın genel kurula sunduğu liste oy çokluğu ile kabul edildi. Programın dilek ve temenniler kısmında söz alan kadın meclisi üyeleri, yapılan çalışmalardan çok memnun olduklarını belirterek kadın meclisi yürütme kurulu ekibine teşekkür ettiler.

Programın sonunda Kadın Meclisi eski yürütme kurulu üyelerine Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş tarafından plaket takdim edildi.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu:

Saliha Bulut -Kadın Meclisi Başkanı

Nazire Dirikolu-Yürütme Kurulu Üyesi

Nazife Yeniceli-Yürütme Kurulu Üyesi

Sezgin Hadiç -Yürütme Kurulu Üyesi

Ayşegül Kama- Yürütme Kurulu Üyesi

Nigar Doğan- Yürütme Kurulu Üyesi

Meral Önler- Yürütme Kurulu Üyesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız