SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadın Meclisi'nde Muharrem Konferansı

0
Güncellendi - 2016-10-14 00:58:12
Kadın Meclisi'nde Muharrem Konferansı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Muharrem Ayı münasebetiyle bir konferans düzenleyip, konferansa katılan Kadın Meclisi üyelerine aşure ikram etti.

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu salonunda düzenlenen konferansa, Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Üyeleri, Kadın Meclisi üyeleri ve sunumlarını yapmak üzere İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Altunkaya katıldı.

kentkonsey1Kerbela’nın anlamını açıklayan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Altunkaya, “Kerbelâ büyük iş anlamında Farsça kâr-ı bâlâ, mihnet ve belâ anlamında Kerbun ve Belâ, Akkadça külah anlamında Karballatu, Arapça Babil’in etrafı manasında Küver Babil veya yine Arapça yumuşak kaygan toprak anlamında Kerbele’den gelen bir isimdir ve dost-yakın 72 kişi ile birlikte Hz. Hüseyin’in katledildiği bir yerdir.” dedi.

Altunkaya “Burası Zühd Hareketi Tarihi (Tasavvuf Tarihi)’nin kanlı zaferinin sergilendiği bir alandır. Hz. Hüseyin ve ağabeyi Hz. Hasan ve Babaları Hz. Ali (kv) hiçbir siyasetin, hiçbir mezhebin, çevre ya da anlayışın malı değil İslam Tarihinin ve İslam Ümmeti’nin ortak değeridir.” dedi

Hz. Hüseyin’in şehid düşen bedeni ve çölün kızgın kumlarına akan al kanı sekülerleşmenin, değerlerden koparak yozlaşmanın ve dünya nimetlerine savrulmanın karşısında sivil muhalefetiyle nam yapmış zühd hareketinin zaferi olduğunu söyleyen Altunkaya, zira imanın net tavrının ve zalimlerle mazlumların ayrışmasının ancak bu şekilde mümkün olabileceğini, aksi halde İslam tarihinin bu denli temiz, zâhidâne ve duru bir çizgi ile bugünlere ulaşılmayacağına değindi.

Altunkaya, Olayın üzerinden bunca yıl geçmesine rağmen bu müsif olayın henüz tazeliğini korumakta olduğunu, halkın irade ve talepleri doğrultusunda bir yönetim şeklinin geliştirilmesine çalışmak ümmetin boyunun borcu olduğunu vurgulayarak, “Hz. Hüseyin ümmetin ortak değeridir. Hz. Ali, ehlibeyt, çahar yar-ı güzin (seçkin dört velî) ve sahabenin ileri gelen zühd hareketi önderleri Müslüman milletin ortak değerleridir. Dolayısıyla aşırılıklardan kaçınmalı, sahabeye sebbilletine düşmeden zalimleri kınama bilincini geliştirmeliyiz.” dedi.

Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş’ın Yrd. Doç. Dr. Mustafa Altunkaya’ya plaket takdiminden sonra Kadın Meclisi üyelerine aşure ikram edildi.

Bülten

kenkonsey2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız