SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadın Meclisi'nden Mahallede Konferans

0
Güncellendi - 2016-06-14 16:29:30
Kadın Meclisi'nden Mahallede Konferans
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi mahalle bazlı kadın bilinçlendirme programlarına devam ediyor.

Melekbaba Şehit Yüzbaşı Hakkı Akyüz Ortaokulu konferans salonunda Melekbaba mahalle sakinlerine Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma Merkezi’nden Aile Uzmanı Sosyolog Elif Şengönül tarafından “ Özgüven Gelişiminde Ailenin Rolü” konulu konferans verildi.

Özgüvenin sadece okul yaşamında değil, kişisel ve sosyal hayatta önemli olduğuna değinen ve iç özgüven ve dış özgüven olmak üzere iki türlü özgüvenin olduğunu söyleyen Şengönül, “Kendimizden memnun ve kendimizle barışık olduğumuza dair inancımız ve bu konuda hissettiklerimiz varsa bu iç özgüven’dir. Dışarıya kendimizden emin olduğumuz şeklinde verdiğimiz görüntü ve davranışlar ise dış özgüven’dir.” dedi.

Sosyolog Elif Şengönül, iç özgüveninde övgü almayı ve ödüllendirilmeyi açık açık talep eden kendini sevme, güçlü ve zayıf yanlarını bilen kendini tanıma, kendilerine başarabilecekleri hedefler belirleyen kendine açık hedefler koyma ve iyi deneyimler yaşama ve bunlardan iyi sonuçlar elde etme konusunda umutları olan pozitif düşünme gibi alt basamakları olduğunu söyledi.

ko2Şengönül, “ İç özgüven gibi dış öz güvenin de basamakları vardır. Bunlar, her yaştan ve her kesimden insanla konuşacak bir şeyler bulabilen İletişim, dolaysız yoldan ve açıkça gereksinimlerini söyleyen Kendini İyi İfade Edebilme, korkuları ve endişeleri ile başa çıkabildikleri için riskleri göze alabilen Duygularını Kontrol Edebilme gibi basamakları vardır.” diye ifade etti.

'Toplum olarak özgüvenli çocuk nasıl yetiştirebiliriz?' sorusuna sürekli bir cevap aradığımızı vurgulayan Şengönül, “Çocuklarımıza şartsız sevgi gösterirsek, onlardan açık isteklerde bulunursak, dinlemeyi öğrenirsek, isteklerini ciddiye alırsak, çocuğumuzla yalnız vakit geçirirsek, çocuğumuzun bazı şeyleri kendisinin yapmasına izin verirsek, çocuğun düşüncelerine, özel eşyalarına, tercihlerine ve yeteneklerine saygı gösterirsek bunların hepsini yapabilirsek o zaman özgüvenli bir çocuk yetiştirebiliriz.” dedi.

Program sonunda Melekbaba mahalle sakinleri Aile Uzmanı Sosyolog Elif Şengönül’e çeşitli sorular yöneltip sunumlarından dolayı teşekkür ettiler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız