SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadın Tanıklara Baskı İddiası

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, geçen Kurban Bayramı arefesinde bir birahanede dört kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili davada tanık olarak dinlenen bayan garsonların baskı altında olduğu iddia edildi.

26 Kasım 2009 tarihinde, Cezmi Kartay Caddesi'nde bir birahanenin işletmecisi emekli öğretmen 60 yaşındaki Seydi Battal Kılınç, 36 yaşındaki oğlu Erdal Kılınç, 49 yaşındaki kayınbiraderi Mustafa Kılınç ile 35 yaşındaki birahane çalışanı Hasan Tecimer, tabanca ve bıçaklı saldırı sonucu öldürülmüştü.

Olayla ilgili Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada sanıklar Ömer B., Ahmet Ç. ve Celal T. tutuklu yargılanırken, Coşkun A., Ali B., ve Eren Ç. de tutuksuz yargılanıyor. Olayın asıl sanıklarından olduğu belirtilen Bekir B. de aranıyor.

Davanın son duruşmasında, olay esnasında birahanede garson olarak çalışan iki bayanın yaptığı tanıklıktan dolayı baskı altında oldukları iddia edildi.

Duruşma esnasında mağdur avukatlarından Bayram Özcan, "Tanıklar gerek Ebru A., gerek Safiye B., sanık Ahmet'in yakınlarının baskısı altındadırlar. Ebru A., bu nedenle beyanından dönmüştür. Bununla ilgili soruşturma evrakı Cumhuriyet Savcılığında ve Asayiş Şubesi Müdürlüğünde bulunmaktadır, buralardan sorulsun" talebinde bulundu.

Sanık Ahmet Ç.'nin avukatı Ahmet Çeliksular da, "Tanık Ebru'nun sanık soruşturması aşamasında sanık Ahmet hakkında hiçbir beyanı bulunmamaktadır. Beyanları sürekli değişmektedir, itibar edilecek bir hal kalmamıştır. Sanık Ahmet'in atılı suçu işlediğine dair mahkumiyetine yeterli delil bulunmadığından tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Sanık Ahmet Ç. de, "Benim ağabeyim, tanık Safiye B.'ye, 'bacım Allah için doğruyu söyle' şeklinde telefon açmıştır. Bunun dışında bir baskı söz konusu değildir" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, tanık Ebru A.'nın yeniden beyanının alınması için Karakoçan Asliye Ceza Mahkemesi'ne yazı yazılarak tanıktan herhangi bir baskı ve yönlendirme olup olmadığı, olmuş ise kimler tarafından ne surette yapıldığının sorulmasına, Ebru A. ve Safiye B.'ye baskı yapılıp yapılmadığı konusunda soruşturma evrakının bulunup bulunmadığının bildirilmesine, varsa Asayiş Şubesi ve Cumhuriyet Başsavcılığından istenmesine, tanık A.K.'nin tanıklıktan kaçındığı anlaşıldığından önceden tedbir alınmak suretiyle ve mutlak suretle duruşmada hazır edilmesi için Malatya Emniyet Müdürlüğüne yazı yazılmasına karar verdi.

Bu arada, son duruşmada, olay esnasındaki bölgedeki güvenlik kameralarından alınan görüntüler izlendi. Görüntülerde halen firarda olan Bekir B.'nin olay yerinden kaçarken peş peşe tabancayla ateş ettiği görüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız