SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kadın ve Çocuklar Hedef Oluyor'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:04:40
'Kadın ve Çocuklar Hedef Oluyor'
A- A+ PAYLAŞ

AKP İl Başkanı Tüfenkci, Gazze’ye yapılan İsrail saldırısını lanetlediğini belirterek şu ifadeleri kullandı; ‘Kayıp 3 Yahudi gencinin ölü bulunmasını bahane ederek, geçen hafta pazartesi gününden bu yana Gazze’ye katliam ve yıkım operasyonu düzenleyen İsrail, 172 Gazze’liyi şehit etmiştir. Camileri ve hastaneleri dahi gözünü kırpmadan vahşice bombalayan İsrail’in hedefinde çoğu kadın ve çocukların olması ise tesadüf değil. Yine İsrail hapishanelerinde tutulan ve yaşları 18’in altında olan 500 civarındaki Filistinli çocuğun olması da tesadüf olamaz. Bir nesli yok ederek ileride kendilerine karşı oluşabilecek direnişi böylece önlemek istiyorlar. Asıl yapılmak istenen ise soykırımdır’’.

‘’Sahurda bile saldırılara devam ediliyor’’

Bu saldırıların ve katliamın bir an önce son bulması gerektiğini ifade eden Tüfenkci, ‘’Bizler ramazan ayının bereketini ve coşkusunu vatandaşlarımızla beraber yaşarken Gazze’deki kardeşimiz bombaların, silahların gölgesi altında ramazan ayını geçiriyorlar. Sahur vakitlerinde dahi saldırılar yapılıyor. Bu mübarek ay içerisinde bu denli şiddetli saldırıların yapılmasına, onlarca insanın ölmesine, yaralanmasına ve binlerce evin yıkılmasına karşı tüm İslam coğrafyası tek yürek olmalı, tepkisini göstermelidir. Herkesten önce kafalarını kuma gömen Arap ülkeleri bu vahşete karşı dur diyebilmeli, sesini yükseltebilmeli’’ dedi. 

Filistin davasını kendi davaları gibi gördüklerini söyleyen Tüfenkci, ‘’Biz dünyanın neresinde olursa olsun bu zulme karşı durmayı, Müslüman kardeşlerimizin yanında olmayı onurumuz ve davamız olarak gördük. Türkiye olarak, Türkiye halkları olarak herkesin sırtını döndüğü, gözlerini kapadığı zamanlarda dahi sırtımızı dönmedik, Gazze için, Gazzeli kardeşlerimiz için sesimizi yükseltmekten korkmadık, bu konuda en ufak bir geri adım atmadık. Ancak Gazze’de olduğu gibi Mısır’da da , Suriye’de de, Lübnan’da da tarafımızı insanlıktan yana koyduğumuz dış politikamızı topa tutan muhalefet partilerinin de siyaseti bir kenara bırakıp insanlık ve adalet adına davranmaları gerekir. Bugün Gazze’de böyle bir katliam yapılıyorsa ne politikanın ne de siyasetin bir önemi olamaz. Esas olan insan ve insan onurudur. Bizler ne olursa olsun bundan ödün vermeyeceğiz. Yarın herkes kendi vicdanından sorgulanacak. Ancak bizi yarınlara taşıyacak olan, dünyada barışı egemen kılacak olan ideolojimizden, siyasetimizden, hizmet anlayışımızdan, öte insani duruşumuzdur. İnsan hayatı ve değerleri karşısında ne siyasetin ne de makamın bir değerli olamaz. Bugünlerde en çok ihtiyaç duyulan değer ise insana, insan onuruna ve hayatına duyulan hassasiyet ve bunu eylemlerinize dökebilmektir. Bunu başarabildiğimiz müddetçe insan olmanın gereklerini yerine getirmiş olur ve başımız dik yürürüz ’’ dedi.

Tüfenkci sözlerini şu sözlerle tamamladı: ‘’On yıllardır devam eden ancak bir türlü Filistinlilerin geri atmadığı, İsrail’in ağır silahlarına ve bombalarına karşı direndiği bu saldırılar, bu zulum inşallah en kısa sürede son bulur. Bizler AK Parti Malatya İl Başkanlığı olarak dualarımızla ve desteklerimizle yine Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz’’.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız