SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Kadın ve Toplum'' Paneli

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 grup temsilcileri tarafından “ Kadın ve Toplum” konulu panel düzenlendi.

Yerel Gündem 21 Toplantı Salonunda düzenlenen panele Malatya Belediye Başkanın eşi Nurten Akın, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Baysar , kadın meclisi üyeleri ve davetliler katıldı.

Sosyal devlette kadın konusunu ele alan Avrupa Birliği Grubu Başkanı Yrd. Doç. Dr Selahattin Bakan kadın ve erkek eşitliğine değinerek, ekonomik hayatta kadınlara verilen işlerin onların bedensel yapılarına uygun olması gerekliliğine değindi.

Bakan, dönen ekonomik çark içerinde kadınların bir rant ve reklam aracı olarak kullanıldığına değinerek bunları aşmanın yolunun kadınların kendi hak ve sorumluluklarını bilmelerinden geçtiğini ifade etti.

Kadın ve sağlık konusuna kısa başlıklar halinde değinen Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Dr. Ali Yalçın, Dünya Sağlık Örgütünün çalışmaları hakkında bilgiler vererek kemik erimelerinin yaş ortalamasının sağlıksız ve bilinçsiz beslenme yüzünden gün geçtikçe aşağı bir trent izlediğini vurguladı.

Modern toplumlarda da kadınların her zaman ezildiğini, sağlıksız ortamlarda çalıştırıldığın söyleyen Dr. Ali Yalçın, ülkemizde kadınların sosyal haklarının iyileştirilmesine yönelik yapılan çalışmalardan bahsederek bu çalışmalardan duydukları memnuniyeti ifade etti.

Kadın aile ve toplum konularına değinen Kadın Çalışma Grubu Başkanı Aysel Çelikyay, kadının bir toplumun temel taşı olduğunu belirterek kadının toplum hayatındaki yerinin önemine Osmanlı İmparatorluğundan örnekler vererek değindi.

Kadının toplumsal görevini yerine getirebilmesi için öncelikle kendini bu hususta yetiştirmesinin birincil şartı olduğuna değinen Çelikyay, toplumsal yaraların birçoğunun uzun vadede çözüleceğine işaret etti.

Kadının toplumla olan iletişiminde ortaya çıkan sorunlara değinen İletişim ve Paylaşım Grubu başkanı Rukiye Özmarasalı, kadının öncelikle kendisi ile iletişimini iyi sağlaması gerektiğini vurguladı.

Gündelik hayatımızda karşılaştığımız sorunların çoğunun altında sağlıksız bir iletişim olduğunu belirten Özmarasalı, anne ve babaların aile içindeki iletişimlerine azami derecede dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.
Program daha sonra katılımcılardan gelen soruların yanıtlanması ile son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız