SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadın Vekil de Olmasa..

A- A+ PAYLAŞ

Sivil toplum örgütleri (STK), Valilik ile Belediye ve siyasi partilerde gerçekleşen bayramlaşma törenlerinde bu Pazar gerçekleştirilecek olan ve anayasa değişikliğini konu alan referandum sonucu hakkında ki tartışmalar damgasını vururken Malatya’nın sorunları pek konuşulmadı.

STK’LARIN “BİRLİK BERABERLİK” VURGUSU
Aralarında TSO, SMMMOB, ESOB, MÜSİAD, ESKKK gibi 11 kuruluşun ortak düzenlediği ve TSO terasında gerçekleşen toplantıya, gerek katılımcı olan ev sahipleri gerekse de konuklar tarafından pek ilgi gösterilmedi. Oda başkanlarının yaptığı ortak açıklamada “Birlik-beraberlik ve dostluk” çağrıları yapıldı.

VALİLİK BAYRAMLAŞMASI: KADININ ADI DA KENDİSİ DE YOK!...
STK’lardan sonra Öğretmenevi salonunda gerçekleşen ve Valiliğin düzenlediği bayramlaşma töreninde kadın katılımcı neredeyse hiç yoktu. Başta Askeri ve mülki idari erkanın bayramlaşmalarda ve kutlamalarda geleneksel hale getirdiği eşli katılımları, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın törenlere "eşsiz" katılma alışkanlığına, Malatya'ya atandığında eşini getirmeyen ve Malatya'da "bekar" yaşayan Vali de eklenince, "kadınsız" bayramlaşma görüntüleri sıradan hale geldi. Bayramlaşmadaki tek kadın görüntüsünü Milletvekili Öznur Çalık oluşturdu.

BELEDİYE DE BAYRAMLAŞMA: KADIN ORADA DA YOK?
Belediye hizmet binası zemin katında gerçekleşen tören, mekanın genişliği ve havadarlığı nedeniyle diğer iki bayramlaşmaya göre daha canlı olurken, belediye başkanı da dahil olmak üzere üst düzey yönetim törenlere eşsiz katıldı. Belediye çalışanı bir bayanın “Belediye de yüzlerce kadın çalışıyor. Bari onları çağırsalardı. Bayramlar sadece erkeklerin mi?” diyerek tepki göstermesi gözden kaçmadı.

HASTANE İNŞAATI KAÇAK MI?
Milletvekili Öznur Çalık, Belediye başkanı Ahmet Çakır, Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin’in olduğu gruba yaklaşan bir gazeteci “Sayın Çalık, Belediye başkanımız ve Sağlık İl Müdürümüz burada.650 yataklı hastane için her hangi bir imar izni alınmamış, Bir nevi kaçak inşaat durumunda. Projelerde bir eksiklik mi var?” diye sorunca Milletvekili Çalık; “Sayın müdürüm, doğru mu?” diye soruyu Sağlık Müdürüne yönlendirdi. Sağlık Müdürü de “Konuyu araştırayım size döneyim” diye yanıtladı. Belediye Başkanı Çakır’da “Bize intikal ederse gereğini yaparız” dedi.

"GEREĞİNİ HEMEN YAPARIM"
AKP milletvekili Mücahit Fındıklı, İl başkanı Mustafa Şahin ve bazı TSO yöneticilerinin olduğu grupta ise, CHP’lilerin, partilerince muhtarlara baskı kurulduğu iddiaları üzerinde hararetli tartışmalar yaşanıyordu. İl başkanı Şahin “Baskı kurulduğuna dair bir tane örneğini göstersinler gereğini hemen yaparım. Aksi halde müfteridirler.” diye CHP’ye çağrıda bulunuyordu.

AKP BAYRAMLAŞMASI: DEVLETİN MEMURU MU?
Öğretmenevi’nde gerçekleşen AKP’nin bayramlaşma törenine Fuat Ölmeztoprak hariç tüm milletvekilleri katılmıştı. Bayramlaşmanın dikkat çeken görüntülerinden biri Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin gibi devletin memurlarının bir siyasi partinin bayramlaşma törenine katılmaları ve bunu doğalmış gibi karşılamaları idi. Sağlık İl Müdürü Zengin, hiç tedirgin olmadığı bu ortamda, basın mensuplarına rahatça görüntü alabilmeleri için il başkanı ve milletvekilleri ile poz vermekten kaçınmadı. Nöbetçi vekil uygulamasının rutin görüntülerinden olan vatandaşların iş-aş- tayin terfi görüntüleri bayramlaşma töreninde de yaşandı.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız