SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kadına En Büyük Şiddet Savaş"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:42:16
A- A+ PAYLAŞ

Kadına şiddeti, en fazla savaş yaşayan kadınların gördügü bildirildi. 

İşçi Partisi Öncü Kadın Malatya İl Başkanı Melek Doğan, parti binasında, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, "Dünyanın her yerinde kadına yapılan şiddete karşı politikalar geliştirilmekte, kadını ve ergeni her türlü şiddetten korumak için yasa çıkarılmaktadır. Bu gün 25 Kasım, kadına karşı şiddetle mücadele günüdür. Kadına karşı en büyük şiddet savaştır. Bu yasaları çıkaran politikacılar kadına uygulanan en büyük şiddetin savaş olduğunu görmezden gelmektedir. Kadın savaşın acılarını en ağır biçimde yaşar. Savaşta eşini, oğlunu kaybeden kadın, bir yandan kendine, kızına uygulanan taciz ve tecavüzle karşı karşıyadır, diğer yandan yoksullukla mücadele etmektedir” dedi.

Yakın tarihte yaşanan başta ABD olmak üzere emperyalist devletlerin etnik, dinsel ve mezhep ayrımcılığını körükleyerek demokrasi getireceğim yalanlarıyla Irak ve Libya'da olduğu gibi ülkelerin iç işlerine müdahale ederek başlattığı savaşların sonucunda, Irak'ta aralarında 8 yaşındaki kız çocuklarında bulunduğu 400 kadına tecavüz edildiği, fuhuş sektöründe çalıştırıldığı, bu sektörün müşterilerinin işgalci batılı askerler olduğu raporlarla tespit edildiğini belirten Doğan, bugün de dost ve kardeş Suriye'de buna benzer oyunlar oynandığını söyledi.

Suriyeli kadınların ödenecek bedelin farkında olduklarından bu tuzağa düşmediğini anlatan Doğan, "emperyalizmin kışkırttığı iç savaşlara karşı mücadelede birleşmişlerdir. Kadınlar savaşın acılarını ağır biçimde yaşar ve bedelini de ağır öder” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız