SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadına Şiddet 14 Kat Arttı

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:04:22
Kadına Şiddet 14 Kat Arttı
A- A+ PAYLAŞ

Hafta sonu kutlanan 8 Mart Kadınlar Günü geride kalırken, Malatya Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından yapılan açıklamada kadın cinayetleri ile kadınlara yönelik şiddetin son 7 yılda yüzde bin 400 arttığı ifade edildi. 

Malatya Barosu’nda yapılan Dünya Kadınlar Günü açıklamasında Kadın Hakları Komisyon Üyeleri adına basın açıklaması yapan Avukat Ayla Tunçdemir, kadınların aile yaşamında ve çalışma hayatında hak ettikleri eşit koşulları halen sağlanamadığını söyledi. Her geçen gün kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet olaylarının arttığını ifade eden Tunçdemir, resmi rakamlara göre son 7 yılda kadına şiddetin yüzde bin 400 artış gösterdiğini ve sadece geçen ay 21 kadının cinayete kurban gittiğini dile getirdi.

Yapılan araştırmalarda töre ve namus cinayetlerini işleyenlerin daha sonra pişman olmadıklarının belirlendiğini ifade eden Tunçdemir, “Bu durum, kadınların töre ve namus cinayetlerinden korunmaları için köklü ve yapısal önlemlerin alınmasının gerekliliğini ortaya koymaktadır” dedi.

Baro Kadın Hakları Komisyonu adına konuşan Av. Ayla Tunçdemir, öneri ve talepleri de açıklayarak basın açıklamasını sonlandırdı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız