SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kadına Şiddet İnsanlık Dışı"

0
Güncellendi - 2016-03-08 17:08:13
A- A+ PAYLAŞ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezinde bir program düzenlendi.

Düzenlenen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Genel Sekreter Arif Emecen, Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, bazı Daire Başkanları, Kadın STK üyeleri ile çok sayıda kursiyer katıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gerçekleştirilen program sırasında konuşan Başkan Çakır, “Bugün çok önemli bir gün. Günümüzde kadına şiddet çok fazla tartışılmakta. Kadına şiddetin insanlık dışı, alçaltıcı olduğuna inanıyorum. Şiddetin küçüğü, büyüğü olmaz bizim inancımız, toplumumuz, değerlerimiz kadını her şeyin üzerinde tutmuştur. Bu günler sizlerle bir araya gelmemize vesile oluyor.

Büyükşehir Belediyesi olarak Kadınlarımızın sosyal, sanatsal faaliyetlerde bulunabilecekleri alanları oluşturmaya gayret gösterdik. Malatya’mızda böyle alanların olmaması ciddi bir eksiklikti ama bizim hedefimiz bütün bölgelerde bütün semtlerimizde hanım kardeşlerimizin faydalanabileceği, eğitim alabileceği kursların düzenlendiği alanları oluşturmak" dedi.

Kernek Külliyesi'nde bayanlara yönelik etkinliklerin düzenleneceğini ve buranın yakında hizmete gireceğini belirten Başkan Çakır, "Bunun yanında Yaşam Merkezimizi kısa zaman içerisinde hizmete sunacağız. Malatya’mıza Türkiye’ye örnek olacak bir yapıyı daha kazandırmış olacağız. Bu hizmetlerimizin yanında bir çok mahallemizde eğitim merkezlerimiz bulunmakta. Bu merkezlerimizde de bayanlarımız bir çok alanda eğitim almaktalar. Belediye olarak yapmış olduğumuz fiziki yatırımlarımlar elbette önemli ama insana dokunmak, gençlere dokunan hanım kardeşlerimizin istifade edebileceği alanları oluşturmak, onlarla ilgili kültürel faaliyetler yapmak esas belediyeciliğin özü, temeli budur. Dolayısıyla bunu her bölgede yapma gayreti içerisinde olduk” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın konuşmasının ardından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yapılan pasta kesimi yapıldı. Pasta kesiminin ardından Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezi kursiyerlerinden Dr. Seda Kutsalçelik, Dr. Semra Tutak Karagöz, Esra Şahin, Eylül Sezar ve Şükran Özadalı’ya kurslarda göstermiş oldukları başarıdan dolayı kristal plaket ve çiçek Başkan Çakır tarafından verildi.

Program sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır Merkezde bulunan kadınlara karanfil dağıttı.

Bülten

60120b00-1f64-4654-9141-a5cbc07d59b4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • hakan (8 yıl önce)
    Boncuk dağıtacağına Malatya'nın başta trafik sorunu olmak üzere bir sürü problemi var onları hallet...!
    0
    0
    Yanıtla