SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kadına Şiddet Kınanmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:58:36
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Özel Malatya 2. OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlemiş olduğu “Kadına Şiddete Hayır” adlı etkinliğine katıldı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, burada yaptığı konuşmada; “Bu program benim için çok anlamlı. Uzun süredir mücadelesini verdiğimiz, özellikle ‘kadına şiddete hayır’ kampanyası başta olmak üzere yapmış olduğumuz çalışmalarda bunun meslek okullarında ele alınmasından dolayı çok teşekkür ediyorum. Kadına şiddete Hyaır, bugün gündemimiz şiddete hayır. Aslında sadece ‘kadına Şiddete hayır’ değil, insana şiddete hayır, her türlü şiddete hayır dememiz lazım. Öncelikli hedefimiz doğduğumuz andan itibaren Yüce rabbimizin bize vaad ettiği hakları korumak ve öncelikle bu haklar için mücadele etmektir. Hepimizin örnek alması gereken peygamber efendimizin eşine, çocuklarına ve ailesine muhabbeti. Bir tek fiske vurmayan sevgili eşlerine, çocuklarına, ailesine tek bir tokat atmayan Peygamber Efendimizin ümmetiyiz biz. Dolayısıyla örnek aldığımız kimlik Peygamber Efendimizdir. Kadına şiddet herkes tarafından kınanmalıdır. Hiçbir kızıma, hiçbir gencimize, hiçbir kadınımıza şiddet uygulanmasın. Bunun için çok ciddi manada yasal düzenlemeler getirdik ve yaptık. Türk Ceza Kanunu, Türk Medeni kanunu ve uluslar arası sözleşmeler ile bir çok yasal düzenleme yaptık. Ama en önemli yasal düzenlemeyi yüreğimizde yapmamız gerekir. Vicdanımızda yapmamız gerekir. İnsana kalkan el kırılmalı” diye konuşu.

Çalık; “Kadına şiddete en önemlisi başörtüsü ile ilgili yaşanan sıkıntıydı. Binlerce şükürler olsun, o sıkıntıdan kurtulduk” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız