SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kadına Şiddet' Konferansı

0
Güncellendi - 2017-05-05 17:15:51
'Kadına Şiddet' Konferansı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ‘Kadına Şiddet’ konulu bir konferans düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Süreyya Aybar Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Berna Bal Oğuztürk, şiddetin kişinin kendisine, bir başkasına veya topluma karşı yaralama, ölüm, psikolojik zarar, gelişme geriliği, yoksunlukla sonuçlanan ya da sonuçlanma olasılığı yüksek olan kasıtlı fiziksel güç olduğunu söyledi.

Oğuztürk, şiddetin en çok kadınlara, çocuklara, yaşlılara, engellilere, evsizlere ve mültecilere yönelik yapıldığını kaydetti. Türkiye'nin hemen her ilinde kadın konukevlerinin kurulduğunu ve buralarda şiddet mağduru kişilere önemli hizmetlerin sunulduğuna değinen Oğuztürk, "Bu evlerde barınma, hukuki konular, istihdam, kreş yardımı, harçlık, yönlendirme, rehberlik, psikolojik ve sosyal destek gibi kurumsal hizmetler verilmektedir. Türkiye’de sadece 49 ilde bulunmaktadır. Bu kapsamda Malatya ilk pilot illerden sayılmaktadır. O yüzden şanslı bir iliz" ifadelerini kullandı.

Konferans soru cevapların alınmasının ardından sona erdi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız