SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kadına Şiddet" Konferansı

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:59:10
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesinde düzenlenen “Malatya’da Kadına Şiddet” başlıklı konferansında, Malatya Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi Müdiresi ve Sosyal Hizmet Uzmanı Berna Bal Oğuztürk konuştu.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Konferansına şiddetin tanımını yaparak başlayan Berna Bal Oğuztürk, şiddetin; kişinin kendisine, bir başkasına, bir gruba veya bir topluma karşı yaralama, ölüm, psikolojik zarar, gelişme geriliği, yoksunlukla sonuçlanan ya da sonuçlanma olasılığı yüksek olan, kasıtlı fiziksel güç, yetki kullanımı veya kullanma tehdidi olduğunu ifade etti.

Şiddetin fiziksel, cinsel, psikolojik, sözlü ve ekonomik türlerinden de bahseden Berna Bal Oğuztürk, devletin kadına şiddet konusundaki mevzuat ve yönetmelik çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 

Türkiye’nin hemen her ilinde kadın konukevlerinin kurulduğunu ve buralarda şiddet mağduru kişilere önemli hizmetlerin sunulduğunu belirten konuşmacı, barınma, hukuki, istihdam, kreş yardımı, harçlık, yönlendirme, rehberlik, psikolojik ve sosyal destek gibi kurumsal hizmetlerin verildiğini söyledi.

Şiddetin şiddet doğurduğunu ifade eden Berna Bal Oğuztürk, ailenin korunması ve kadına şiddetin önlenmesine dair 6284 sayılı kanun ile şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esaslara değinerek şiddete sessiz kalmama vurgusu yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız