SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadına Şiddeti Engellemeye Yönelik Önlemler Görüşüldü

0
Güncellendi - 2020-01-20 01:16:49
Kadına Şiddeti Engellemeye Yönelik Önlemler Görüşüldü
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanlığı'nın, kadına yönelik şiddetle mücadele için yayımlanan "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Genelgesi" kapsamında Malatya Valiliği'nde toplantı düzenlendi.

Vali Aydın Baruş başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu 1. Dönem Toplantısına Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Baro Başkanı Av. Enver Han, Vali Yardımcısı Ömer Sağlam, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile STK temsilcileri katıldı.

Toplantıda; “2020-2021 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” kapsamında; valiliklerin ve kolluk birimlerinin görev ve sorumluğunda olan konularda mevzuatta verilen görev ve sorumlulukların gecikmeksizin uygulanması, alınan tedbirlerde etkinliğin ve kurumsal kapasitenin artırılması, koordinasyon ve işbirliğinin geliştirilmesi ayrıca toplumsal farkındalığın artırılması, şiddet mağdurunun yaşam, fiziksel ve ruhsal vücut bütünlüğünün her şart altında korunması konusunda İçişleri Bakanlığınca 81 ile gönderilen genelgede “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” için atılacak olan adımlar şöyle belirtildi:

-500 Bin Kolluk Personelinin Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Konusunda Hizmet İçi Eğitimle Desteklenmesi,

-Kadına Yönelik Şiddet Konusunun Kolluk Birimlerinde Zorunlu Ders Olması,

-Valiler/Kaymakamlar Başkanlığında Kurulan Komisyonlarca Kadına Yönelik Şiddetin Kesintisiz Takip Edilmesi,

-İldeki Tüm Kamu Görevlilerinin Seferber Edilerek, Şüpheli Durumların Kamu Görevlileri Tarafından Şiddet Önleme Merkezlerine İhbar Edilmesi,

-Kadın Acil Destek (Kades) Uygulamasının Yaygınlaştırılması,

-Uyap/Polnet/Jabs/Şönim Ortak Portalının Kurulumunun Tamamlanması,

-Şiddet Failleri İçin Elektronik Kelepçenin 81 İlde Yaygınlaştırılması,

-Tek Bir İşlemle Şiddet Mağdurlarının Bilgilerine 3. Kişilerin Erişiminin Gizlenmesi,

-Sorumluluklarını Yerine Getirmeyen Belediyelerin Denetlenmesi,

-Emniyet ve Jandarmada Sadece Kadına Şiddet Konusunda Uzmanlaşan Birimlerin Kurulması,

-Şiddet Mağduruna Delil, Belge Aranmaksızın Resen Koruyucu Tedbirlerin Verilmesi,

-Fiziksel Şiddet Barındırmasa Dahi Kadına Yönelik Şiddetin Adli Olay Sayılması,

-Şiddet Uygulayanın Ruhsatlı Silahının Kolluk Kuvvetleri Tarafından Alınması,

-Vaka Bazlı Çalışılması,

-Kollukta Yürütülen İşlemlere İlişkin Kontrol Çizelgesinin Hazırlanması,

-Şönimlerin Personel ve İdari Kapasitelerinin Artırılması,

-Cezaevi İzinlileri ve Firarilerine Sıkı Takip Yapılması,

-İşlemlerin Hızlandırması İçin Tebligatların Posta İle Değil Kolluk Kuvvetleri Tarafından Yapılması,

-Şiddet Uygulayanlara Sıkı Takip Yapılması,

-Şiddet Uygulayanların, Öfke Kontrolü ve Stresle Başa Çıkma Eğitimlerine Yönlendirilmesi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Bir sefer kadınlar mutlaka okumalı bir meslek sahibi olmalı aileleri destek çıkmalı nikahın dini veya dini olmayini yoktur nikahta esas kadın ve erkeğin güvence altında olması iki şahit huzurunda özgür irade ile kabul edilmesi ve o kişilerin evlendiklerinin herkesce bilinmesi isteyen belediyeye isyen müftülüğe gitsin resmi nikahını kiysin bunun dışındaki sahtekarlık tır diyelim resmi olmayan yönden evlendiler kadına erkek boş ol dedi gönderdi kadının yasal bir hakkı olurmu lütfen bayan kardeşlerim sosyal medyadaki yalanlara kanmayın sosyal medyadan evlilik filan olmaz yanlış yollara sürüklenirsiniz tabiki devletten de ricam zinaya ceza gelmesi resmi evli erkek ve kadınların ayrılmadan başkalarına kaçmaları ortada kalan çocuklar ne hale geldik bir çok şeyi yazamiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Toplantiya bakin kac tane katilimci kadin var Her Zaman erkek egemenligi. Bu.tur toplantilarda Karar alir
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Gerçekten bu genelgeler uygulanıyor mu? Hiç inandırıcı değil..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Keşke orda engelli, Gazi şehit yakınına şiddetinde görüşseydin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat (4 yıl önce)
    Bence kötülüğü paylaşarak diğer insanlara kötü örnek olmak yanlışlığından bir türlü vazgeçemedik . Basın özgürlüğü elbette olmalı ancak bu tür vakalarda basının da özverili ile bu haberlerine yasak getirilebilir mi. Bunlarıda düşüncelerinize ve çözüm odaklarımıza eklemek gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feramuz Karaca (4 yıl önce)
    "Evde Erkek Odaklı Kadına Şiddet" başlıklı bir projede görev almıştım. Belirlenen aile bireyleri ile Sosyolog ve ilgili diğer görevliler gizlilik içinde görüşmüşler ve sonrasında da bu ailelere konferanslar verilmişti. Bir konferansta hanımefendi eline mikrofonu alıp, "Çok konuşmuştum, keşke az konuşsaydım da tokatı yemeseydim" dedi. Kocası da "Keşke dışarı çıksaydım da tokat atmasaydım" dedi. O gün, uğraş verirsen bir şeylerin başarılabileceğini bir kez daha anlamış olduk. Umarım ilgili yetkililer de bu tür etkinlikler yaparlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğan çelebi (4 yıl önce)
    Kadına şiddetle kız çocuklarıyla kadın erkek eşitliği ile ilgili çalışmalarda bulunduk ve bu çalışmalar birleşmiş milletin sayfasında 6 kıtada yayınlandı birçok ülkede ders olarak yayınlandı ve belgeselimiz çekildi am Malatya mızda kimse görmedi ve haala görmemizlikten geliniyor. Saygılarımı sunuyorum. Doğan Çelebi Malatya Bayanlar spor kulübü
    0
    0
    Yanıtla