SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kadına Şiddetin İzleri..'

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:03:44
'Kadına Şiddetin İzleri..'
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir sergi açıldı. Sergide, Mersin'in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen Özgecan Aslan ve kadına şiddetin izleri yer aldı.

Battalgazi Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Türkiye'de Kadın Olmak" adlı sergi açıldı. Sergi öncesi, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi önünde, Battalgazi Belediyesi Mehter Takımı bir konser verdi. Konser, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, Battalgazi İlçe Emniyet Müdürü Murat Gülmüş ve serginin açılışına katılanlar tarafından izlendi.

Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediyesi Mehter Takımı'nın kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Malatya ve Battalgazi mehtersiz olmaz" diye konuştu.

Başkan Gürkan'ın kısa teşekkür konuşmasının ardından Battalgazi Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Türkiye'de Kadın Olmak" adlı serginin açılışı yapıldı. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Berna Akalın tarafından hazırlanan serginin önemine dikkat çekerek, serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Gürkan, kadına şiddete dikkat çekerek, şiddetin  her türlüsüne karşı olduklarını söyledi.

Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu'da, Battalgazi Belediyesi'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla önemli etkinliklere imza attığını belirterek, kadına şiddete karşı olduklarını ifade etti. 

Yapılan konuşmaların ardından serginin açılışı yapılarak, sergi açılışa katılanlar tarafından gezildi. Sergide, Mersin'in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen Özgecan Aslan ve kadına şiddetin izleri, sergiyi gezenlerin dikkatlerinden kaçmadı. 

Sergi sonrası Malatya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kadına şiddete karşı erkeklere beyaz atkı hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız