SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadının Adı Şiddetin İstatistiği Yok!

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:52:27
Kadının Adı Şiddetin İstatistiği Yok!
A- A+ PAYLAŞ
Temel görevlerinden biri de kadının toplumsal statüsünü iyileştirmek ve kadına karşı şiddeti önleme politikaları üretmek olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kadına uygulanan şiddet konusunda sayısal veri talep eden gazeteciye, Emniyet Genel Müdürlüğü’nü adres gösterdi. Bu durum, ‘Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nün de bağlı bulunduğu bakanlıkta kadına şiddet konusunda istatistiksel veri tabanı oluşturulmadığının itirafı’ olarak yorumlandı. 
 
Malatyahaber.com yazarı  Niyazi Doğan’ın kadına şiddet konusundaki son 10 yılın istatistiksel veri talebini içeren sorularını yanıtlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdür Yardımcısı Vekili Meral Demirbaş ‘Kadına şiddet konusundaki istatistikler Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tutulmaktadır’ ifadesini kullanarak, gazeteciyi bir başka adrese yönlendirdi. 
 
Kadına şiddet uygulamalarının gün geçtikçe yükselen bir grafik çizdiği ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı’nın TBMM’de görüşülmeye devam ettiği bu günlerde, temel amaçlarından biri kadının toplumsal statüsünü iyileştirmek yönünde politikalar üretmek olan bakanlıkta, kadına şiddet konusunda istatistiksel veri tabanı oluşturulmaması şaşırtıcı bulunuyor.
 
82 Kadın Sığınma ve Konukevi Var / Toplam Kapasite İse 1836
 
Kadının Statüsü Genel Müdür Yardımcısı Vekili Meral Demirbaş’ın verdiği yanıttaki diğer bilgilere göre ise, Türkiye’de Şubat 2012 tarihi itibariyle toplam 82 kadın konuk ve sığınma evi bulunuyor. 
 
Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak 42 ilde 54 kadın konuk evi bulunduğunu ve bu evlerin kapasitesinin 1200 olduğunu belirten Meral Demirbaş, yerel yönetimlere ait 25 sığınma evi bulunduğunu, bu sığınma evlerinin kapasitesinin ise 594 olduğunu kaydetti. Sivil toplum kuruluşları tarafından hizmet veren 3 kadın sığınma evinin kapasitesinin ise 42 olduğu belirtildi. 
 
Bu verilere göre Türkiye’de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yanısıra belediyeler ve sivil toplum örgütlerince kurularak hizmet sunan 82 kadın konuk ve sığınma evinin toplam kapasitesinin 1836 olduğu öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız