SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kadının İmdat Dediğini Duydum'

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:17:23
'Kadının İmdat Dediğini Duydum'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da daha önceki bir olayı nedeniyle "sahte şeyh" olarak da tanınan şahısın cinsel saldırı davası ertelenirken, mahkeme sanığın cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verdi.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada, Malatya'da 1998 yılında kendisini şeyh olarak tanıtıp çok sayıda mürit topladıktan sonra genç kız ve çocuklara yönelik cinsel istismar ve tehdit suçlamasıyla tutuklanarak yargılanan, cezaevinde saldırıya uğrayarak ağır yaralanan  Ramazan D.,  2013 yılında da Çorum’da tanıştığı H.K. isimli kadını evlenme vaadiyle Malatya’ya davet ederek Bostanbaşı beldesindeki evinde 'cinsel istismarda bulunduğu' ve '650 lirasını gasp ettiği' iddiasıyla suçlanıyor.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın üçüncü duruşmasına tutuklu sanık Ramazan D. ve avukatı katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen A.B. adlı kadın, “Ben olay yerinde arabayla geçiyordum. Bir kadının imdat diye bağırdığını gördüm, kadın yerdeydi ve bir adam onu çekiştiriyordu. Ben sadece bu kadarını gördüm, burası bir sokak ortasıydı. Arabayla geçtiğim için kadını tuttuğunu gördüm. Çantasına asılmış olup olmadığını, çantasını çekip çekmediğini, fark etmedim.  Kadın imdat diye bağırıyordu, ağlıyordu.  Ben adamın kadına yardım eder gibi kaldırmaya çalıştığını zannetmiyorum” dedi.

Cezaevinden mahkemeye gönderilen yazıda, sanık Ramazan D.’nin iktidarsızlık problemi olup olmadığı yönünde Turgut Özal Tıp Merkezi’nden rapor aldırılması konusunda testleri yaptırmayı kabul etmemesi üzerine hastaneye gönderilemediği belirtildi.

Tutuklu sanık Ramazan D., duruşmada  “Mağdurum, tahliyemi istiyorum” dedi.

Mahkeme Heyeti, Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden cezai ehliyeti olmadığına dair rapor verilen Ramazan D.’nin cezai ehliyetinin belirlenebilmesi için İstanbul Adlı Tıp Kurumu’na sevk edilmesini kararlaştırırken mağdure H.K.’nin Adlı Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu’ndan alınan 24 Mart 2014 tarihli randevusunun beklenilmesine karar verdi.

Mahkeme Heyeti,  sanık Ramazan D.’nin Malatya Devlet Hastanesi’nin 1998 yılında iktidarsız olduğuna dair raporun bulunup bulunulmadığının sorulmasına da karar verdi.

Mahkeme Heyeti duruşmaya davet edilen 2 tanığın bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesini kararlaştırırken  dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

ARŞİV FOTO: Ramazan D. 1998'de yargılandığı  davanın duruşmasında..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız