SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kadının Yeri Önemli'

A- A+ PAYLAŞ

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla siyasiler ile bazı dernek ve sendikalar tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Bazı dernek ve sendikalar tarafından PTT önü ile Soykan Parkı önünde basın açıklamalı ve halaylar çekilerek Dünya Kadınlar Günü kutlaması yapılırken, bazı kuruluşlar ise salon toplantıları ve basın açıklaması ile kutlama yaptılar.

CHP‘NİN KUTLAMA TÖRENİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Kadın Kolları Başkanlığınca organize edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği Renkli Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Sanatçı Sabahat Aslan’ın sahne aldığı etkinlikte CHP Malatya Belediye Başkan adayı Ömer Şarpnal’da katılarak bir konuşma yaptı. Şarapnal,kürsüde konuşma yapmadan önce etkinlikte bulunan eşi ve kızını da yanına alarak yaptığı konuşmada, Kapitalizmin yarattığı krizle sıkıntıları katlanan emekçi kadınların halen 2. sınıf vatandaş muamelesi gördüğünü belirterek , “Yaşam zor. Ben Mimar olarak şekerden ev yapmam. Çünkü yağmur yağacağını bilirim Biz kadınlarımız için ekmekte istiyoruz, gül de istiyoruz. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Hepinizin Allah’ınıza kurban diyorum” dedi.

CHP İl Başkanı Celal Berktaş’ta konuşmasında, “ Bir erkek olarak kadınlar günü dolayısıyla konuşması zor, Hele bir de karanlıktan beslenen, kafalarının içindeki örümcem ağlarıyla elimizi kolumuzu bağlamaya çalışan zihniyetin iktidarda olduğu 2009 Türkiye’sinde konuşmak çok daha zor. Evet üreten, yaratan, kadınlarımız çaresiz değilsiniz. Çare sizsiniz. 29 Mart’ta inşallah önce Malatya’da, sonra Türkiye’de iktidara gelişimizi kutlayacağız.” diye konuştu..

CHP Kadın Kolları Başkanı İnci Turfanda’da konuşmasında,“Kadınlarımız, annelik sorumluluklarının yanı sıra, ülkemizin en zorlu dönemlerinde mücadeleci, azimli, fedakar ve güçlü duruşları ile engelleri aşmaya çalışmış ve başarmışlardır. Türkiye Cumhuriyeti vizyonu oluşturulurken Atatürk, kadınlarımıza toplumsal yaşamın her alanında birçok hak ve görevler vermiştir. İçinden geçmekte olduğumuz kriz dönemi ülkemize gerçek anlamda hizmet edecek, partimize ve kadrolara en çok gereksinim duyulan dönemdir. Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar ve üzerinde dolaştırılan kara bulutlara karşı şimdi mücadele zamanıdır. Ulu önderimizin bizlere emaneti olan Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmak için Cumhuriyet Halk Partimizi , Atatürk’ün kızları olarak her alanda iktidara taşımak ve iktidar yapmak için tüm gücümüzle çalışacağımıza bütün kalbimle inanıyor, saygı değer kadınlarımıza sevgiler sunuyorum” dedi.

SAADET PARTİSİ'NDE..
Saadet Partisi (SP) Malatya Kadın Kolları teşkilatı tarafından "Günümüzde Kadın Olmak ve Kadınların Sorunları" konulu konferans düzenlendi.

Saadet Partisi Malatya İl Teşkilatı'nda düzenlenen konferansa Saadet Partisi Belediye Meclis Üyesi Adayları Avukat Betül Aksoğan, Dr. Übeyt Akçin ve Berrin Derindağ konuşmacı olarak katıldı.

Konferans'ta konuşan Avukat Betül Aksoğan, kadının tarihte önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Aksoğan, Atatürk'ün Türk kadınına verdiği değerin evrensel boyutlara ulaştığının altını çizerek, "İnsan hakları, insanın insan olmaktan kaynaklanan tüm hakları anlaşılmalıdır. İnsan hakları evrensel beyannamesinde bu çerçevede cins, din, dil, siyasi, milli veya sosyal fark gözetmeksizin, insanın insan olması nedeniyle her insan tarafından yararlanılabilinen haklara, insan hakları denilmektedir. Hukuk tarafından korunmaya değer menfaat olarak hak, doğrudan Hukuk'un konusunu oluşturmaktadır. Hak kavramı insanın salt insan olma sıfatıyla sahip olduğu özgürlükleri ve olanakları, insanın değerini ya da onurunu meydana getirmektedir. Tarihsel köken olarak, her toplumda olduğu gibi kadının Türk toplumunda da önemli bir yeri vardır. Kadın, anne olarak aile ve toplum arasında bir köprü görevi görür. Tarihsel gelişim içinde Türk kadını toplumdaki yerine bakıldığında bazı toplumlarda kadının önemli bir yere sahip olduğunu görebiliriz. Atatürk, Türk toplumunun temeli olarak kabul ettiği aile ve ailenin temeli olarak gördüğü kadına çok büyük bir önem vermiştir. Özellikle Atatürk'ün kadının statüsü konusundaki yaklaşımları evrensel niteliktedir" dedi.

ÇALIK'A PLAKET..
Bu arada Umut Eğitim Gönüllüleri Derneği (UMUT DER), AKP Malatya milletvekili Öznur Çalık'a kadınların sorunlarına sahip çıktığı için plaket verdi.

AKP Malatya milletvekili, partinin Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi Öznur Çalık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "AK Parti İktidarı olarak her zaman ‘İnsanı yücelt ki devlet yücelsin’ düsturuyla hareket ediyoruz. Bu çerçevede tüm icraatlarımızın odak noktası insandır, halkımızdır. İnsan dediğimizde kadını ve erkeği birlikte ele almış oluyoruz. Bu çerçevede İktidarımız döneminde ülkemizin en yoksul bölgelerinden eğitime kazandırılan yüz binlerce kız çocuğundan Türkiye Büyük Millet Meclisindeki Kadın parlamenter sayısındaki artışa kadar kadının toplumsal statüsünü yükseltmeye dönük tarihi adımlar attık. Kuşkusuz, önümüzde daha yürünecek çok uzun bir yol, alınacak büyük mesafeler var" şeklinde konuştu.

AKP iktidarının kadınlara hark verilmesi konusunda önemli adımlar attığına dikkat çeken Çalık, "Anayasada, Türk Ceza Kanununda, İş kanununda, Aile Mahkemelerinin kurulmasında, çalışan kadınların annelik haklarında, Belediyeler Kanununda, Devlet memurları kanununda kadın haklarını önceleyen, ailenin sağlığını, mutluluğunu esas alan devrim niteliğinde yenilikler getirmiştir. Sayın Başbakanımızın öncülüğünde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilkleri başaran bir İktidar Partisi olarak kadınlarımızın çözüm bekleyen sorunlarına gündemimizin ilk sıralarında yer vermeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

MESAJLAR..
Öte yandan Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla AKP Milletvekilleri Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz, Fuat Ölmeztoprak ve Mehmet Şahin, Belediye Başkanı Cemal Akın birer mesaj yayınladılar.

Malatya'nın 70 yıla yakın bir süre sonra çıkardığı ilk kadın parlamenter olan AKP MKYK ile TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Öznur Çalık'ın mesajı şöyle:

"Kadının toplumsal hayata, siyasete ve iş dünyasına katılması, Kadın Hakları başlığı altında bütün dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de sürekli bir gündem maddesidir. Türkiye bu meseleyi her vesileyle tartışmaya devam ediyor ve büyük mesafeler alıyor. Tartışmanın boyutları her geçen gün daha makul bir çizgiye geliyor.
AK Parti İktidarı olarak her zaman “İnsanı yücelt ki devlet yücelsin” düsturuyla hareket ediyoruz. Bu çerçevede tüm icraatlarımızın odak noktası insandır, halkımızdır. İnsan dediğimizde kadını ve erkeği birlikte ele almış oluyoruz. Bu çerçevede İktidarımız döneminde ülkemizin en yoksul bölgelerinden eğitime kazandırılan yüz binlerce kız çocuğundan Türkiye Büyük Millet Meclisindeki Kadın parlamenter sayısındaki artışa kadar kadının toplumsal statüsünü yükseltmeye dönük tarihi adımlar attık. Kuşkusuz, önümüzde daha yürünecek çok uzun bir yol, alınacak büyük mesafeler var.

Kadının seçme ve seçilme hakkını birçok Avrupa ülkesinden önce tanıyan Türkiye Cumhuriyeti, medeniyet yolunda yürüdükçe, bu yolda geri adım atmadıkça kadının maruz kaldığı bütün haksızlar er geç bertaraf edilecektir. Bugünkü dünyada, ne üniversite kapılarında ne fabrika kapılarında, ne siyasette, ne ticarette ayrımcılık onaylanamaz, kabul edilemez. Kızlarına karşı ayrımcılık yapan bir baba ailede adaleti sağlayamayacağı gibi kadınlarına karşı ayrımcılık yapan bir toplum, adalete, huzura, mutluluğa, refaha kavuşamaz.

Bu anlayışla tarihi adımlar atan hükümetimiz Anayasada, Türk Ceza Kanununda, İş kanununda, Aile Mahkemelerinin kurulmasında, çalışan kadınların annelik haklarında, Belediyeler Kanununda, Devlet memurları kanununda kadın haklarını önceleyen, ailenin sağlığını, mutluluğunu esas alan devrim niteliğinde yenilikler getirmiştir. Sayın Başbakanımızın öncülüğünde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilkleri başaran bir İktidar Partisi olarak kadınlarımızın çözüm bekleyen sorunlarına gündemimizin ilk sıralarında yer vermeye devam ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta bu memlekete evlatlarını şehit vermiş analarımızın olmak üzere, mutlu yarınlarımızın mimarları, tüm kadınlarımızın “DÜNYA KADINLAR GÜNÜNܔ kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız