SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kadınlar Bilinçli Olmalı"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Süleyman Kamçı’nın eşi Ayşe Kamçı, Vali Yardımcıları ve Kaymakam eşleri ile birlikte KETEM’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Ayşe Kamçı, meme kanserine dikkat çekerek, “Bütün kadınlarımız bu konuda dikkatli ve bilinçli olmalı” dedi. 

Ayşe Kamçı, Beydağı Devlet Hastanesi binasında bulunan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’ni (KETEM) ziyaret ederek, merkezin çalışmaları hakkında detaylı bilgi aldı. Vali Yardımcıları ve Kaymakam eşleri ile birlikte yaptığı bu ziyarette kendilerini Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Mahmut Barkın Akgül ve merkez çalışanları karşıladı. Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Dr. Selma Aydın Felek, merkezde bulunan Dijital Mamografi cihazı hakkında ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bu cihaz ile dijital kameralarda olduğu gibi, görüntünün bir dedektör sayesinde dijital ortamda elde edildiğini ifade etti. Felek, önümüzdeki aylarda Dijital Mamografi cihazı ve tam donanımlı gezici bir KETEM aracının Malatya’ya gönderileceğini belirterek, “Malatya merkeze gelerek kontrol yaptırma imkanı bulamayan kadınlar bu araçta kontrollerini yaptırabilecekler. Gezici bu araç ile yapılan kontroller, dijital ortamda olması sebebi ile de Bakanlığa bağlı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığına aynı anda bilgisayar ortamında gönderilerek kayıtları tutulacak ve burada daha detaylı ve gelişmiş tetkikler yapılacak” diye konuştu.

Dr. Özgür Kahvecioğlu Özdemir’ de merkezin Aile Sağlığı Merkezleri ile koordineli ve uyum içerisinde çalıştıklarını dile getirerek, vatandaşların bu konuda bilgilendirilmesi ve kontrollerinin yapılması amacı ile Aile Sağlığı Merkezleri’ndeki personel tarafından kendilerinden randevu alarak vatandaşları buraya yönlendirdiklerini, gerekirse kendilerinin KETEM’e ait donanımlı aracı ile vatandaşları buraya getirerek taramalarını yaptıklarını ve geri Aile Sağlığı Merkezleri’ne götürdüklerini söyledi. Ziyaretçilerin sorularını da yanıtlayan Özdemir, merkezde sadece tanı yaptıklarını, tedavileri için ilgili hastanelere yönlendirdiklerini belirtti.

Ziyaretçilerin yakasına merkez çalışanları tarafından meme kanseri ile mücadelenin simgesi olan "pembe kurdele" takıldı. Ebe Arzu Sarıçam, bu kurdelenin meme kanseri konusunda kamu bilinci sağlamak amacıyla takıldığını kaydetti.

Daha sonra bir konuşma yapan Ayşe Kamçı ise, “Bütün kadınlarımız bu konuda dikkatli ve bilinçli olmalı” dedi. Kamçı, KETEM’i ziyaretleri ile de meme kanserinin önemine dikkat çekerek, kadınlara düzenli olarak bu konuda sağlık taramasından geçmeleri gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istediklerini söyledi. Ayrıca Malatya’ya gelecek olan ve ilçelerde sağlık taraması yapacak olan KETEM TIR’ının ilçelerdeki taramaları esnasında kendilerinin ve İlçe Belediye Başkan eşlerinin de katılımı ile destek vereceklerini, kadınların bu konuda dikkatli ve bilinçli olmalarının önemine bir kez daha değineceklerini dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız