SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadınlar Günü Halayı ve Ziyafeti

A- A+ PAYLAŞ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, bir grup PTT önünde davullu-zurnalı kutlama yaparken, Bem-Bir Sen ise kadın üyelerine yemek verdi.

PTT ÖNÜNDE HALAYLI KUTLAMA..
Malatya Kadın Platformu'nu oluşturan bazı parti ve sendika şubelerinin ortak organizasyonuyla PTT önünde kutlama yapıldı.

Çok sayıda polisin güvenlik önlemi aldığı kutlamada, kadın ve erkekler birlikte halay çekip eğlendi.

Kutlamada bir konuşma yapan Malatya Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Türkan Kavloğan, kadınların yaşadıkları sorunların bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi.

KADIN ÜYELERE ZİYAFET..
Belediye ve Özel İdare Memurları Birliği Sendikası (Bem – Bir – Sen) Malatya Şubesi tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Malatya Merkez ve ilçe-belde belediyelerinde çalışan tüm bayanların davetli oldukları bir yemek verildi.

Şelale Lokantasında düzenlenen yemeğe Malatya Belediye BaşkanıCemal Akın, Bem-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Hanifi Acar ile çok sayıda bayan belediye çalışanı katıldı.

Yemek öncesi bir konuşma yapan Malatya belediye Başkanı Akın, “Aslında kadınlarımızın bir günde hatırlanması elbette ki yeterli değildir. Biz bu güne mahsus olmak üzere otobüslerimizde bütün Malatya’daki bayan hemşehrilerimizi ücretsiz olarak taşıyıp, bu konudaki hassasiyetimizi belirtmek istedik.

İnşallah bu tür toplantıların yaygınlaşması, kardeşlerimizin, annelerimizin ve eşlerimizin daha iyi anlaşılmasına zemin hazırlayacaktır. Toplumuzun kalkınmasını temin edecek unsur elbette ki babalarımızdan çok annelerimizdir. Bunu özellikle burada vurguluyorum” dedi.

Bem-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Acar ise “Bu günde kadınlara uygulanan tüm ayrımcılıkların karşındayız. Bilhassa Irak başta olmak üzere, dünyanın birçok yerinde ezilen kadınların bu zulümlerden kurtulmaları için dua ediyoruz, ülkemizde de kadınlarımızın hakkettiği saygı ve onuru görebilecekleri günlere kavuşmalarını temini ediyoruz.

Annelik gibi en şerefli mertebede olan kadınlarımızın her alanda ülkenin kalkınmasına katkıda bulunacaklarına inanıyoruz” diye konuştu.

KUTLAMA AÇIKLAMALARI..
DYP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Şenay Üstündağ, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, "Eğitim ve öğretimin öneminin yeterli derecede kavranamadığı doğu bölgelerimizde kızlarımız okutulmuyor. Örf ve adetlere uygun olarak başka seçme şansı olmaksızın aile fertlerinin fikirleriyle çizdikleri hayatlar önlerine sunuluyor" dedi. Üstündağ, parti olarak kadın haklarını savunacaklarını söyledi.

CHP Kadın Kolları tarafından yapılan yazılı açıklamada, son zamanlarda kadın kuruluşlarının artık güçlü bir baskı oluşturulduğu belirtilerek, Dünya Kadınlar Günü kutlandı.

Kamu-Sen Malatya İl Temsilcisi Emin Göktaş ise yaptığı yazılı açıklamada, "Kadınlar Günü, günümüzde ilk başlarda olduğu gibi eşitlik, bağımsızlık, politik haksızlıkların, ayrımcılığın ortadan kalkması, daha iyi yaşama ve çalışma koşulları elde edebilmek için tüm dünya da bir mücadele günü olarak kutlanmaktadır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız