SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadınlar Play-Off Başladı

0
Güncellendi - 2017-06-14 18:43:48
Kadınlar Play-Off Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Kadınlar 3. Ligi'nde 2016-2017 sezonu şampiyonunu ve 2. Lig'e yükselecek dört takımı belirleyecek Play-off Malatya grubunda ilk maçlar oynandı.

Ligde 8 grupta oynanan karşılaşmalar sonunda gruplarını ilk iki sırada bitiren takımların katıldığı kura çekiminde grup birincileri ile ikinciler eşleşti. Bir ayağı Malatya’da oynanan karşılaşmalarda Fomget Gençlik ve Spor ile 76 Iğdır Spor, Hatay temsilcisi Dörtyol Belediyespor ile Kayseri Gençler Birliği adını finale yazdırmak istiyor.

Malatya Grubu’nda ilk maçlar Yeşiltepe 3 nolu sahada oynandı. Günün ilk mücadelesinde Ankara ekibi Fomget Gençlik ve Spor ile 76 Iğdır Spor karşı karşıya geldi. Fomget Gençlik ve Spor, mücadeleyi Şevval Alpavut (2), Rabia Nur Yılmaz (2), Birsen Bozbal, Ayşe Abak, Benan Altıntaş, Damla Köse ve Şevval Bağcı’nın golleriyle 9-0 kazandı.

Günün ikinci maçında ise Hatay temsilcisi Dörtyol Belediyespor ile Kayseri Gençler Birliği karşı karşıya geldi. Normal süresi 3-3 tamamlanan karşılaşmayı Dörtyol Belediyespor penaltı atışları sonrası 5-4 kazandı.

Fomget Gençlik ve Spor Kulübü’nün Antrenörü Baki Çifci, “Play-off’un ilk maçıydı. Heyecanlı ve keyifli bir maç olacağını düşünüyorduk. Play-off’a gelen takımların hepsi güçlü. Net bir skorla haklı bir galibiyet aldık. Takımımız iyi mücadele etti. Artık bundan sonraki rakibimizi bekleyeceğiz” dedi.

Çifci, hedeflerinin şampiyonluk olduğunun ifade ederek, istediklerini alıp, 2. Lig’e yükselmek istediklerini belirtti.

76 Iğdır Spor karşısında farklı bir skorla galip gelmeyi beklemediklerini dile getiren Çifci, şunları söyledi: “76 Iğdır Spor geçen sene final oynadı. Bu skoru açıkçası beklemiyordum. Çekişmeli bir maç olmasını bekliyordum ama kızlarımız iyi motive olmuşlardı. Birazda beni şaşırttılar.”

Çifci, kadın futbolunun gelişimine ilişkin ise “Futbolda Batı’ya bakıldığında, Doğu biraz daha geri kalıyor. Federasyon anlamında söylemiyorum ama kadın futboluna fazla destek yok. Takımlar kendi bütçeleriyle bu durumlara geliyorlar. Umarım her şey daha güzel olacak. Kadın futbolunun daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Ferdi DURDU, Mehmet GÖRESİYE- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız