SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kadınlar Söz Sahibi Olmak Zorunda"

0
Güncellendi - 2016-02-18 23:19:56
A- A+ PAYLAŞ

Kadınların toplum içinde daha aktif rol almalarını ve ekonomiye katılımlarını desteklemeyi amaçlayan ve 18-55 yaşları arasındaki okuryazar tüm kadınlara açık olan Kız Kardeşim Projesi’nin Malatya’daki eğitimleri tamamlandı. Eğitimleri tamamlayan 158 kadın sertifikasını aldı.

Malatya Valiliği, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile Malatya İl Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliğinde ve Coca Cola Türkiye ile Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliği ile gerçekleşen eğitimlere katılan kadınlar sertifikalarını Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen sertifika töreniyle aldı. Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Vali Yardımcısı Bülent Güven, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Abdullah Duran, Malatya İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Coşkun, Coca Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Hukuk Direktörü Zeynep Derman Küçükönder ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan’ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte eğitimleri tamamlayan 158 kadın sertifikasını aldı.

“TOPLUMLARIN EN ÖNEMLİ MİMARLARI KADINLARDIR”

MALATYA VALİLİĞİ, MALATYA TİCARET VE SANAYİ ODASI İLE MALATYA İL KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU EV SAHİPLİĞİNDE VE COCA COLA TÜRKİYE İLE BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YAŞAMBOYU EĞİTİM MERKEZİ (BÜYEM) İŞBİRLİĞİ İLE EĞİTİMLERİNİ TAMAMLAYAN 158 KADIN İÇİN SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ. (ZEYNEP IRMAK GÜRŞEN/MALATYA-İHA)

Sertifika töreninde konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, çağdaşlaşma yolunda ilerleyen toplumların en önemli mimarlarının kadınlar olduğunu söyledi. Kamçı, “Anadolu denilen bu renkli coğrafyayı kıymetli kılan, emeğini ve alın terini bu topraklara katık eden kadınlarımızdır. Çatlamış elleriyle toprağın bağrına tohum serpen, Ege’de zeytini, Karadeniz’de fındığı, Akdeniz’de narenciyeyi, Malatya’da kayısıyı kızına çeyiz, ailesine geçim, ülkesine ekonomik güç eden cefakar Anadolu kadınıdır. Kadınlar, çağdaşlaşma yolunda ilerleyen toplumların en önemli mimarlarıdır. Milletlerin istikbali olan yeni bireyleri dünyaya getiren ve yetiştirenlerin kadınlar olduğu düşünüldüğünde, kadınların aslında ne kadar eğitimli, yetenekli ve özgüven sahibi olmaları gerektiğini kavramak güç olmayacaktır. Dolayısıyla kadının görevi sadece çocuk büyütmek, ev işleri yapmak değildir, olmamalıdır. Kadınlar hayatın her alanında söz sahibi, hak sahibi, yetki sahibi olmak zorundadır. Eğitimlerini tamamlayan ve bugün burada sertifikalarını alacak olan kadınlarımızın varlığı, hem Malatya’mız hem de ülkemiz adına bizlere gurur ve cesaret vermektedir. Bu anlamda, özgüveninizden dolayı sizleri tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye’de yaşanan hain terör saldırılarına da değinen Kamçı, “Öncelikle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Geride kalanlara başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Millet olarak, ülkemizin birliği, dirliği ve bayrağı için canlarını feda eden şehitlerimizin huzurunda terörün her türlüsünü kınıyoruz, lanetliyoruz” ifadelerini kullandı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Abdullah Duran da kadınların iş gücüne katılımlarının artırılmasında ekonominin yanı sıra eğitimin de önemli rol aldığını ifade ederek, Kız Kardeşim Projesi’nin kadınlara cesaret sağladığını, yeni iş fikirlerinin oluşmasına katkı sunduğunu ve yol gösterici olduğunu belirtti.

Malatya İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Coşkun ise bir toplumun gelişmişlik ölçüsünün kadının eğitim seviyesi ve donanımı ile ölçüldüğüne vurgu yaptı. Coşkun, “Dünya, ekonomiyi tekrar canlandırmak ve sosyal ilerlemeyi geri kazanabilmek için kadının emeğine ihtiyaç duyuyor. Kadının işgücüne katılmaması halinde sürdürülebilir bir büyümeden söz etmek mümkün olmaz” diye konuştu.

2020 yılına kadar tüm dünyada 5 milyon kadını güçlendirme hedefiyle yola çıkan Coca Cola’nın Türkiye’de yeni bir projeyi hayata geçirmesinden mutluluk duyduğunu söyleyen Coca Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Hukuk Direktörü Zeynep Derman Küçükönder, projeye destek verenlere teşekkür etti. Küçükönder, “Coca Cola olarak, Kız Kardeşim Projesi’yle Malatyalı kadınlara finansal okuryazarlıktan etkili konuşmaya kadar farklı alanlarda yetkinlik kazandıracak eğitimler verilmesine destek olmaktan gurur duyuyoruz. Kız Kardeşim Projesi’yle Kayseri’de çıktığımız yola, Malatya’nın ardından, Gaziantep, Trabzon, İzmir, Adana ve Sakarya’da devam ederek Türkiye’nin dört bir yanındaki kadınlara ulaşacağız. Kadınlarımızı dinleyerek, onların ihtiyaçlarına göre bilgi ve yetkinlik kazanmalarına destek olmanın heyecanı içindeyiz” şeklinde konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan ise eğitimlerin 30 saat sürdüğünü kaydetti. Şahan, “BÜYEM olarak Kız Kardeşim için hazırladığımız eğitim programı, etkili iletişim becerileri geliştirme, etki oluşturma becerisi, etkili konuşma ve diksiyon, finansal okuryazarlık, kadın olmanın vazgeçilmez rolleri ve kendini tanı fark oluştur konu başlıklarını kapsıyor. Toplam 30 saat süren eğitimler katılımcıların kişisel gelişim yolculukları için bir başlangıç noktası olma niteliği taşıyor. Katılımcılarımızın aldığı kişisel gelişim eğitimlerinin gerek sosyal yaşamlarına gerekse iş yaşantılarına olumlu katkı sunması bizleri mutlu edecektir” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra 'Kız Kardeşim' eğitimlerine katılan kadınlara sertifikaları takdim edildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız