SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadınlara Alzheimeri Anlattı

0
Güncellendi - 2017-01-17 02:06:29
Kadınlara Alzheimeri Anlattı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü organizasyonunda düzenlenen bilinçlendirme programları kapsamında kadınlara “Alzheimer” hastalığı anlatıldı.

Büyükşehir Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Psikolog-Aile Danışmanı Hasan Doğan, Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Üyeleri ve gönüllüler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, Alzheimer hastalığının günümüzün en önemli hastalıklarından biri olduğunu ifade ederek, “Bugün anlatılanların geleceğimize ışık tutacağına inanıyorum” dedi.

Yaş ilerledikçe unutkanlığın arttığını fakat her unutkanlığın Alzheimer olmadığını belirten Psikolog-Aile Danışmanı Hasan Doğan, Alzheimer hastalarının yeni tanınan isimleri unuttuğunu ve geçmişi hatırladıklarını söyledi.

Hasan Doğan, “Alzheimer hastalığının orta evrensinde hastalarda eski olayları unutma, seyrek görülen kişileri tanıyamama, yıkanma giyinme gibi gündelik ihtiyaçlarda başkasının yardımına ihtiyaç duyma ve hayal görme gibi hastalık belirtileri görülür” dedi.

Hastalığın ileri ve son evresinde hastaların artık geçmişi de tamamen unuttuğunu ve hiçbir şeyi hatırlayamadığını dile getiren Doğan, “Beynin aşırı proteinden dolayı hasar görmesi ve haberci kimyasal maddelerin yavaş yavaş kaybolması bunun sebeplerindendir” dedi.

Doğan, Alzheimer hastalarının evde ve dışarıda güvenliğini sağlamamız gerektiğini vurgulayarak, yangın çıkarma, kaygan zeminlerde düşme, dışarıda kaybolma riskini azaltmanın ve araba kullanmasını önlemenin önemli olduğunu söyledi.

Kadın Meclisi üyeleri Alzheimer hastalığı ile ilgili sorunları ve alınması gereken önlemleri Psikolog-Aile Danışmanı Hasan Doğan’a sorarak sunumlarından dolayı teşekkür ettiler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız