SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kadınlara Çok İş Düşüyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:49:50
A- A+ PAYLAŞ
CNN Türk tarafından Malatya’da düzenlenen “Anadolu’da Yarın Zirvesi” programı kapsamında Malatya’ya gelen Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyarete ederek kadın girişimcilerle buluştu.
 
Yalçındağ, ilk olarak Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve MTSO Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi. MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Yalçındağ’a ziyaretin anısına kayısı takdim etti.
 
Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, daha sonra Hedef Alliance Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak ve MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’un da yer aldığı organizasyonda, Malatyalı kadın girişimcilerle MTSO toplantı salonunda buluştu.
 
Burada kadın girişimcilere bir konuşma yapan Yalçındağ, Türkiye’nin elindeki kaynaklara nazaran bir mucizeyi gerçekleştirdiğini belirterek, “Türkiye, 70-80 yıl öncesine gidersek neredeydi ve şimdi neredeyiz? Nüfusumuz bir Brezilya değil, Rusya değil, Hindistan değil. Makul ölçüde bir nüfusumuz var. Türkiye, gelişmekte olan ülkeler sıralamasına bakarsak yer altı zenginlikleri açısından çok zengin değil. Petrolümüz yok, doğalgazımız yok. Türkiye, girmeye çalıştığımız, partisi olmaya çalıştığımız AB ülkelerine bakarsanız, demokrasiyi daha önceden içselleştirmiş bir ülke de değil. Bakarsanız ekonomik gelişmeyle demokrasimizi aynı anda götürmeye çalışan dünyadaki çok ender ülkelerden bir tanesiyiz. Türkiye’nin katettiği ve geldiği noktaya bakınca bana göre bir mucize gerçekleştirildi. Türkiye bunu nasıl gerçekleştirdi? Bence girişimci ruhu ve iş insanlarıyla gerçekleştirdi. Türkiye’ye inanıyorum. Onun için de Türkiye’nin bundan sonraki 10 yılında, 20 yılında, 30 yılında daha da gelişerek gideceğine inanıyorum. Ama hedeflerimize giderken de biz kadınlara çok iş düşüyor” dedi.
 
Hedef Alliance Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak ise, kadın girişimcilerin artması gerektiğine vurgu yaparak, Türkiye’nin gelecek 20 yılı için kadın girişimciliğinin hayati bir rol oynadığını kaydetti.
 
MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, “Türkiye, 2011 yılı içerisindeki yüzde 8,5’luk büyümesiyle dünyada en hızlı büyüyen ülkelerin başında geliyor. İşte büyümenin asıl öğesini de ülkedeki birlik, beraberlik ve siyasi istikrar oluşturuyor. Türkiye’nin önüne koyduğu hedeflere ulaşabilmesi için en az yüzde 7’lik büyümenin altına düşmemesi lazım” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız