SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadınlara Girişimcilik Eğitimi

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:24:21
Kadınlara Girişimcilik Eğitimi
A- A+ PAYLAŞ

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Malatya Temsilciliği ile KOSGEB Malatya İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Girişimcilik Eğitimi’ başladı.

KADEM Malatya İl Temsilciliği’nde düzenlenen açılış programına Valii Süleyman Kamçı ve eşi Ayşe Kamçı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, KOSGEB İl Müdürü Murat Seki, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş, AKP Malatya Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, KADEM Malatya Temsilcisi Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, KADEM Malatya Yürütme Kurulu Üyeleri ve kursiyerler katıldı.

Projenin açılışında konuşan Vali Süleyman Kamçı, “Kadem ilk faaliyetine KOSGEB ile işbirliği içinde başladı. Biz sizleri daha iyi yerlerde görmek istiyoruz, kazanmanızı istiyoruz, ekonomiye katkıda bulunmanızı istiyoruz, çalışmalarınızda hepinize başarılar diliyorum." dedi.

KOSGEB İl Müdürü Murat Seki’de, “Hem katılım noktasında hem de iş kurma noktasında kadınların bu sürece büyük bir şekilde müdahil olduğunu, başarılı işletmeler kurduğunu ve bu işletmeleri de başarılı bir şekilde idame ettirdiklerini müşahede etmiş bulunuyoruz. Bu eğitimler bu günden sonra da hızla devam edecek ve kadınlara biz KOSGEB olarak bu noktada pozitif ayrımcılık yapacağız." İfadelerini kullandı.

KADEM Malatya Temsilcisi Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ise konuşmasında şunları belirtti:

 “Bugün, kadınla ilgili toplumsal dili değiştirme ve kadının sosyal, siyasal ve ekonomik bir kimliğinin olduğunu görme yönünde Malatya için hem bir başlangıçtır hem de bir davettir. Aynı zamanda, bir birinden uzak kalmış kadını ve toplumu bir biri ile konuşmaya belki de zorlamaktır. Çünkü kadının siyasi, ekonomik ve sosyal katılımı demokratikleşmenin ve adaletin belirleyicisidir. Kadınların katılımcı, üretken ve kendine yeterli hale gelmesi, sivil toplum örgütlerinin önemini daha da arttırmaktadır. Misyonumuz doğrultusunda farklı sahalarda çalışan ve farklı birikimlere sahip toplumun önde gelen kadınlarından oluşan bir beyin takımı oluşturarak, Türkiye kadınının öz değerlerini muhafaza edebilen, ulusal ve uluslar arası platformlarda dünya kadınları ile rekabet edecek düzeye getirilebilen, dezavantajlı kadınların ağırlıklı olduğu kesimlere fırsat eşitliği sağlayan, Türkiye’deki kadın çalışmalarının tanıtılması ve sosyo-kültürel değerlerin yaygınlaştırılmasını sağlayan bir sivil toplum kuruluşu olma vizyonunu benimsemekteyiz”

Günde 6 saatten 12 günde toplam 72 saat sürecek olan eğitimlerin 09.00-14.00 saatleri arasında gerçekleştirileceği 30 kişinin  katılacağı ‘Girişimcilik Eğitimi’ne ilişkin da şu bilgilere yer verildi:

“Projenin Amacı: Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, iş planı kavramı ve öğeleri (Pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan) iş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları (Pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, finansal plan) planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız