SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadınlara Kadın Polis Anlattı

A- A+ PAYLAŞ

Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerine, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nde görevli bir kadın polis memuru tarafından güvenlik ile ilgili seminer verildi.

Etkinliğe ilişkin Kent Konseyi basın bülteni şöyle:

"Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerine Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından güvenlik semineri verildi. Malatya Kent Konseyi Fehmi Gemuhluoğlu toplantı salonunda düzenlenen programda polis memuru Aynur Yüksel vtr eşliğinde güvenlik ile ilgili bilgi verdi.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği hakkında bilgi de veren Aynur Yüksel kentin güvenliğini sağlamak amacıyla kentin çeşitli çalışma bölgelerine ayrıldığını belirterek kurum tarafından bilinçli bir toplum oluşturmak için kitap, cd ve broşürler hazırlanarak halka ücretsiz dağıtıldığını söyledi.

Hırsızlığa neden olan konuların başında tedbirsizliğin geldiğini belirten Yüksel:” İş yerlerinde demir parmaklıkların olmaması, apartman kapılarının sürekli açık olması hırsızlık olaylarının yaşanmasına neden olmaktadır.” dedi. Yüksel, sosyal düzensizliklerle mücadele etmek adına belli aralıklarla mahalle, site, özel kurumları ziyaret ettiklerini ve toplumda risk altında bulunan gruplara ise özel olarak ilgi gösterdiklerini ifade etti.

Apartman güvenliği konusuna dikkat çeken Yüksel apartman kapılarının sürekli kapalı olması gerektiğini ve tanımadığımız kişilere kapının açılmaması uyarısında bulunarak herhangi bir tehlike durumunda 155 polis imdat hattının aranması gerektiğini vurguladı.

Suçların Önlenmesinde Halka Büyük Görevler Düşmektedir.
Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinden polis memuru Yakup Karakuş amaçlarının önleyici polis hizmeti sunmak olduğunu söyledi. Malatya’da hırsızlık olaylarının çok yaşandığını bu gibi suçların önlenmesinde de halka büyük görevler düştüğünü belirten Karakuş halk olarak şüpheli bir durum karşısında polise bilgi verilmesi gerektiğini ve bu şekilde yapılacak ortak çalışmalar ile suçların önlenebileceğini, suçu önlemenin cezalandırmaktan daha önemli olduğunu söyledi.

Program sonunda Karakuş, üyelerden gelen soruları cevapladı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız