SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadınlara Stresle Baş Etmeyi Anlattı

0
Güncellendi - 2016-03-05 00:58:18
Kadınlara Stresle Baş Etmeyi Anlattı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi mahalle bazlı yaptığı konferanslar aralıksız bir şekilde devam ediyor. Bir Damla Yardımlaşma Dayanışma Kültür ve Eğitim Derneği'nde yapılan konferansa sunumlarını yapmak üzere Sosyolog Elif Şengönül katıldı.

Şengönül, en önemli stres kaynaklarının iş hayatında yaşanan problemlerden, arkadaş ilişkilerinden, çocukların gelişiminden ve akraba ilişkilerinden oluşabileceğini dile getirdi. Şengönül, stresin kişinin bedensel, ruhsal sınırlarının tehdit edilmesi ve zorlanması ile ortaya çıkan bir durum olduğunu ve stresin, verimi düşürdüğünü anlattı.

Şengönül, “Stresi engellemek amacıyla yanlış çözümlemelere bakılmalı, ailemizde veya kendimizde oluşan uzun süreli bir stres var ise biz çözüm bulamıyorsak mutlaka yardım almalıyız.”dedi.

Şengönül, stresin insanları alkol, madde bağımlılığı, aşırı yemek yeme ve iştahtan kesilme gibi durumlarla karşı karşıya bıraktığını ve bu tür durumların kişiye stresten daha fazla zarar verdiğini dile getirerek sıkıntıları kendi çabamızla çözmenin daha yararlı olabileceğine vurgu yaptı.

Görmezden gelme, başkalarını suçlama, duygularını bastırma ve inkâr etme gibi yanlış çözümlemelerden bahseden Şengönül, yaşanan sıkıntıların mutlaka dışa vurulması gerektiğini dışa vurulmadığı zamanlarda sıkıntılarının daha çok artacağını dile getirdi.

Şengönül, stresle baş etmede etkili olan yolları; durumu değiştirebilme, olumlu düşünebilme, olumsuz düşüncelerin farkına varabilme olarak tanımladı.

Konferansın sonunda Bir Damla Yardımlaşma Dayanışma Kültür ve Eğitim Derneği üyeleri sunumlarından dolayı Sosyolog Elif Şengönül’e teşekkür ettiler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız