SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kadınlara Tahsis Edilsin"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:09:05
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Meclisi'nin AKP'li Üyesi Dilek Yurtseven, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kernek Meydanında yapılan düzenleme çalışmaları kapsamında ihtiyaca cevap vermediği ve daha büyüğünün yapılması için yıkılmasının planlandığı bizzat AKP Milletvekili  Mustafa Şahin tarafından kamuoyuna duyurulan Kernek Camisinin kadınlara tahsis edilmesini istedi. 

Battalgazi Belediyesi'nin bugün yapılan meclis toplantısında bu konuda yazılı bir önerge veren Meclis Üyesi Dilek Yurtseven, İstanbul Bakırköy'de eski bir kilisenin camiye dönüştürülerek kadınlara tahsis edildiğini ve ayrıca Yalova Müftülüğü tarafından onarılan Tarihi Rüstem Paşa Camii'nin de yine kadınlara tahsis edildiğini örnek göstererek Malatya'da da Kernek Camiini de kadınlara verilerek bir ilkin hayata geçirilebileceğini belirtti. 

Yurtseven, önergesinde Malatya'nın simgesi olan Kernek Meyda'nında bulunan ve 60 yıllık bir geçmişi olan Kernek Camisi'nin yıkılacak olmasından büyük üzüntü duyduğunu kaydederek şu ifadelere yer verdi: 

"Kernek Camisinin yıkılıp yerine daha büyük bir caminin yapılmasıyla ilgili bir çalışma başlatıldığını biliyoruz.  Malatya’nın sembolü olarak bilinen ve 60 yıllık bir geçmişi olan Kernek Camisinin yıkılacağını duyduğumda çok üzüldüm. Kernek camisinin kadınlara özel bir cami olarak kalmasını öneriyorum. Kernek camisinin o bölgenin ihtiyacını karşılamadığı konusunda bende de aynı düşünce var. Fakat Kernek camisinin yıkılmasına karşıyım. Onun yerine müze ve kütüphanenin yıkılıp yerine daha büyük ve ihtiyaca cevap verecek nitelikte  bir cami yapılması  ve Kernek Camisi’nin de kadınlara özel bir cami olarak kalmasını öneriyorum. Kernek Cami’nin Malatya’daki ilk kadın camisi olarak tarihe geçmesini öneriyorum.  Türkiye’de kadınlara özel camiilerin verildiği örnekler bulunmaktadır. İstanbul Bakırköy’de eski bir kilise bayanlara ozel camiye tahsis edilmiştir. Yalova Müftülüğü tarafından onarılan Tarihi Rüstem Paşa Camii, toplu halde ibadet etmeleri için kadınlara tahsis edilmiştir. Sivas’ta kadınlara özel 3 tane cami vardır. Malatya'da da Kernek Camisi kadınlara tahsis edilerek bir ilk hayata geçirilebilir."

Bu arada Belediye Başkanı ise önergeye verdiği sözlü yanıtta, Kernek Meydanı'nda bir çalışmanın sürdüğünü ve bu çalışmaların seyrini beklemek gerektiğini belirtti.

HABER-FOTO: Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız