SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadınlara Yüzde 50 İndirimli Akademi!

A- A+ PAYLAŞ

AKP, 2009 yılında yapılacak yerel seçimler öncesinde 'belediye başkan adayı' yetiştirmek amacıyla 'Yerel Yönetimler Akademisi' kuracak. 30 Ocak'ta faaliyetlerine başlayacak olan akademi, ilk etapta 20 ilde açılacak.

AKP'nin Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlere hazırlık amacıyla hayata geçireceği "Yerel Yönetimler Akademisi" projesi, Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ve AKP Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin'in düzenlediği ortak basın toplantısında tanıtıldı. AKP Ar-Ge Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösterecek AKP Yerel Yönetimler Akademisi ile ilgili bilgi veren Denemeç, akademinin ilk etapta 20 ilde
kurulacağını söyledi. 30 Ocak'ta faaliyetlerine başlayacak olan Yerel Yönetimler Akademisi'nin yıl boyunca çalışmalarını sürdüreceğini belirten Denemeç, program kapsamında 12 bin katılımcıya yerel yönetimler odaklı eğitim verilmesinin planlandığını kaydetti.

Denemeç'in verdiği bilgiye göre Yerel Yönetimler Akademisi ilk etapta Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Van'da kurulacak. Başarılı belediye başkanları, akademisyenler ve siyasetçiler akademide ders verecek. Program kapsamında katılımcıların başarılı belediyeleri ziyaret ederek, hizmetleri yerinde görmeleri sağlanacak. Ayrıca belediye meclisi ve il genel meclisi toplantılarına katılımlarına imkan tanınacak.

Eğitimin sonunda verilen derslerle ilgili sınav yapılacak. Programa en az yüzde 70 devam zorunluluğu şartı koyan AKP, bu kriterleri yerine getirip başarılı olan katılımcılara sertifika verecek. Katılımcılarda en az lise mezunu olma şartı aranacak. Yerel seçimlerin 2009'da yapılacağı göz önünde bulundurularak alt yaş sınırı 24 olarak belirlendi. Akademide eğitim ücrete tabi olacak. Ücretlendirme DPT'nin 'İllerin Sosyoekonomik Gelişmişlik Endeksi'ne göre 100 ile 500 YTL arasında değişecek.

AKP, kadınların siyasete katılımını arttırmak amacıyla 'ücret' jesti de yaptı. Bu çerçevede kadın katılımcılardan alınacak ücret, erkeklere uygulanan ücretin yarısı olarak belirlendi. Bunun yanı sıra gelir seviyesi düşük katılımcılardan yüzde 10'luk bir kontenjana yüzde 50 indirim uygulanacak. Maddi imkansızlık içindeki yüzde 5'lik gruptan ise ücret alınmayacak.

"YEREL SEÇİMLER ZAMANINDA YAPILACAK"
AKP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, yerel yönetimlerde görev alacak kişileri seçimlere hazırlamak için böyle bir programı devreye soktuklarını belirterek, Türkiye'de ilk kez böyle bir çalışmanın yapıldığını söyledi. "AK belediyeciliği kurumsal hale getirmek istiyoruz" diyen Tanrıverdi, yerel seçimlerin öne alınacağı yönündeki iddiaları da yalanladı. Tanrıverdi, yerel seçimlerin zamanında yapılacağını söyledi.

Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin ise, erkek egemen siyaset arenasına kadınları da çekmek için yoğun bir çaba gösterdiklerini ifade ederek, "Kadınların duygusal zekasının ve bakışının yerel yönetimlere yansıması gerekir" diye konuştu.

Şahin, yerel seçimlerde kadın sayısını en az parlamentodaki temsil oranına taşımayı hedeflediklerini de açıkladı. Şu anda 3 bin 215 belediye başkanından sadece 18'inin kadın olduğunu anlatan Şahin, bu oranı arttırmayı amaçladıklarını vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız