SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kadınlardan Elinizi Çekin"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:31:10
A- A+ PAYLAŞ
'EĞİTİM SEN, SES, BES, İHD, PSAKD, ÖDP, EMEP, HDK, BDP,ESP'li kadınlardan oluşan Malatya Demokratik Kadın  Platformu tarafından, İl Genel Meclisi’nin AKP’li üyesi Hasan Göğüs hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunda, Hasan Göğüs’ün  İl Genel Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, cinsiyet ayrımı neticesinde halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği öne sürüldü.
 
Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilen şikayet başvurusunun ardından yapılan basın açıklamasında, “ Daha neredeyse dün kadar yakın diyebileceğimiz bir tarihte İl Genel Meclis toplantısında bir tartışma esnasında İl Genel Meclis başkanı Naci Şavata, başka bir İl Genel Meclis üyesi'ne ''avrat gibi'' benzetmesi yaparak kadına hakaret etmişti. Bugün ise eğitimci kimliğine rağmen Hasan Göğüs, babası tarafından istismar edilen bir çocuğun veye sözleşme ile satılan küçücük çocuğun, bu köleci zihniyetin suçlusunun annelerimiz olduğunu söylemiştir.Bununla da kalmayıp yuvayı dağıtanların annelerimiz olduğunu lanse etmeye çalışmıştır.
   
Kadına yönelik şiddetin şaşırtıcı şekilde arttığı bu günlerde kadını potansiyel suçlu gösteren böylesi psikolojik şiddetlere artık dur diyoruz. Ve Hasan Göğüs'e soruyoruz: 9 ay karnında taşıdığı evladının en güvendiği kişiden kendi deyimi ile babasından cinsel taciz görmesi sonucu bu utançla yaşaması mı?
   
Korumasız küçük çocuğunun babasının kişisel arzularının kurbanı olmasının öncesinde onu koruyamadağının acısı mıdır? Hasan Göğüs'e buradan sesleniyoruz. Toplumun bu kadar göz önünde olan biri olarak her türlü kıymeti hak eden annelerimize bu hakaretleri ederken halkı kin ve nefrete sürükleyen sözlerinle nefret suçu işliyorsun.   Kadınlarımızdan elinizi eteğinizi çekiniz. Çünkü yüzünüze gözünüze bulaştırıyorsunuz. Bizler, Malatya İl Genel Meclisinde yapılan bu tür söylemlerden rahatsız olduğumuzu belirtiyor, yapılan ayrımcılığı kınıyor ve  Hasan Göğüs hakkında  suç duyurusunda bulunuyoruz” denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız