SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadınlardan Eylem

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bir grup kadın ekonomik kriz eylemi yaptı.

Paşaköşkü Camii’nin önünde Malatya Demokratik Kadın Platformu adı altında yapılan eylemde konuşan Nural Kızıldağ, Temel gıdadan elektriğe, doğalgaza yapılan yüzde 100 zamlarla krizin bedelini biz emekçi kadınlara yüklüyor” ifadelerini kaydetti.

EĞİTİM SEN, SES, PİR SULTAN, İHD, EKD,EMEP, DTP, ÖDP'nin de destek verdiği eylemde Kızıldağ tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Hükümetin ülkemiz krizden en az etkilenecek demesine rağmen, bunun hiç de öyle olmadığını biz kadınlar günlük hayatımızda yaşayarak görüyoruz.

Başbakan kriz bölgesel mi? Gelip geçici mi?Bizi teğet geçer gibi tartışmalarla halkı uyuturken, emekçilerin ve biz kadınların yaşamını dayanılmaz kılmaktadır.

Temel gıdadan elektriğe, doğalgaza yapılan %100 zamlarla krizin bedelini biz emekçi kadınlara yüklüyor. Biz kadınlar ekmeğimizi çoktan kısmaya, yediğimiz lokmanın, kullandığımız elektriğin, yaktığımız doğalgazın faturasını nasıl ödeyeceğimizi düşünüyoruz.

Çünkü biz kadınlar ekmeğimizi çoktan kısmaya, yediğimiz lokmanın, kullandığımız elektriğin, yaktığımız doğal gazın hesabını yapmaya başladık.

Çocuklarımız bizlerden birşeyler isterken isteklerini karşılayamaz duruma geldik.

Gelir azaldıkça pazar pazar, market market , dükkan dükkan ,gezip en ucuz ürünü aramaya, yenilmezi yenilir , giyilmezi giyinir yapmaya çalışıyoruz.
Krizle birlikte sağlıksız beslenme şartları beraberinde çeşitli hastalıkları getirmektedir.

Biz kadınlar, krizin bedelini çocuklarımızın hastalanarak , eğitimsiz bırakılarak ödenmesini istemiyoruz.

Hepimiz aynı gemideyiz diyorlar, ancak patronların aldıkları ilk tedbir biz kadınları işten atmayla başlıyor.
Krizlerde kemer sıkma denince patronların ve hükümetin aklına, ilk işten çıkarılmak istenenler biz emekçi kadınlar oluyoruz. Evdeki iş yükü artırılan , tarımda çalışıp emeğinin karşılığını alamayan , bedeni satılan, şiddet gören , gittikçe yaşamı zorlaştırılan biz kadınlarız.

Her gün aşağılandığımız, sömürüldüğümüz , dövüldüğümüz, aç kaldığımız , hasta bırakıldığımız, özgürlük , eşitlik ve adalet nedir ? Bilmediğimiz bu dünyanın yükünü ve krizin bedelini ödemek istemiyoruz.

Artık karşınızda suskun , itaat eden, dediğinizi yapan kadınlar yok .
 Biz sizi çok dinledik! Şimdi bizi dinleme sırası sizde.
 Doğal gaza, elektriğe, ulaşıma yaptığınız zamları geri alın.
 Eğitimi ve sağlığı parasız hale getirin.
Biz kadınlar, insanca yaşamak için bir araya gelerek işsizliğe, yoksulluğa, açlığa karşı birlik olacağız.
 İşten atmaları yasaklayın.
 Sosyal Güvenlik yasasını iptal edip anne ve çocuk sağlığını güvence altına alın .
 Biz kadınların ücretsiz kreş talebini yerine getirin.

Kendi hayatımızı biz kuracağız. Bu krizin faturasını biz değil, asıl sorumlularına ödeteceğiz.

Biz Malatya Demokratik Kadın Platformu olarak tüm emekçi kadınları taleplerimizi gerçekleştirinceye kadar birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.

Çocuklarımıza insanca yaşanacak bir dünya istiyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız