SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadınları Aydınlattılar

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Aydın Kadınlar Derneği'nin organizesi ile kadınlara kanser hastalığı aile içi şiddet ve iletişim anlatıldı.

Melekbaba Mahallesi'nde düzenlenen sağlık eğitimi öncesinde konuşma yapan Aydın Kadınlar Derneği Başkanı Şengül Berktaş, "Türk Kadınının Atatürk'ün çizdiği ilke ve hedefler doğrultusunda bilime ve akla dayalı sosyal hayatta katılımcı ve çağdaş yapıda olması gerektiği için, Kadınlarımızın siyasal sosyal ve kültürel statüsünün yükseltilmesine çalışmak ve bu konuda eğitimler düzenlemek adına Aydın Kadınlar Derneği olarak mahallelerimizde eğitim çalışmaları yapıyoruz" ifadeler kullandı.

"Kadınların eğitim düzeyi, toplumların zenginliğini ve geleceğini iki açıdan şekillendirmektedir. Birincisi elbette yetiştirdikleri kuşakların niteliklerini yüksek tutarak ekonominin ve çağın gereklerine yanıt vererek, ikincisi ise işgücüne aktif katılımla ulusal üretimi yükselterek. Ülkelerin aktif olarak çalışan işgüçlerinin yapısı yakından incelendiğinde, kadınların yüksek oranda istihdam edildikleri ülkelerin, aynı zamanda kadınların en az lise ve dengi eğitim alma oranlarının yüksek olduğu toplumlar olduğu görülür..Bu noktadan yola çıkarak Aydın Kadınlar Derneği olarak sosyo ekonomik düzeyi daha düşük olan mahallelerimizde eğitim çalışmaları yapıyoruz" diyen Berktaş, konuşmasını şöyle tamamladı:

"15 gün önce Şeyh bayram Mahallesi Baycan sitesinde hanımlarımıza göğüs kanseri ve Aile içi iletişim konularında eğitim düzenledik. Bu gün Melekbaba mahallesinde sizlerle birlikteyiz."

Devlet Hastanesi kanser teşhis ve tanı merkezi doktorlarından Dr Serpil Kaya Karadağ, göğüs kanseri ve rahim kanserleri konusunda bilgi sundu. Halkla İlişkiler Uzmanı Rukiye Özmarasalı, aile içi iletişim konusunda ve son olarak ta Malatya Barosu avukatlarından Çiğdem Ağdağ ise aile içi şiddet konularında bilgi sundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız