SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kadınların Eli İle Değişmektedir"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:53:17
A- A+ PAYLAŞ

 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan bir mesaj yayınladı.
 
Başkan Gürkan'ın yayınladığı mesaj şöyle; 
 
“Kadın bazen bir anne, bazen bir kardeş, bazen bir evlat, bazen de bir eş olarak hayatımızın en güzel yerinde taht kuran en değerli varlığımızdır. 
 
Dünya, kadınların eli ile değişmektedir. Dünyanın en önemli gelişmelerine, özel ve anlamlı günlerine bakarsanız hepsinde kadınların verdiği mücadeleyi, çektiği acıları ve sonunda elde ettiği başarıyı görürsünüz. Özellikle, milletimizin verdiği o büyük mücadele de, Kurtuluş Savaşımızın destanlarında da hep kadınlarımızın ön planda olduğu hepimizce bilinmektedir. Geçmişte olduğu gibi bugün ve her zaman kadınlarımızın, ülkemizin sorunlarını çözmede de ellerine, akıllarına ve desteklerine bu ülkenin ihtiyacı vardır. 
 
Kadınlarımıza yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamaların sona erdirilebilmesi, tüm kız çocuklarımızın eğitimin her seviyesinden yararlanabilmesi ve geleceğe daha da güvenle bakabilmeleri için tüm gayretleri göstermeliyiz. Bu yüzden yıl içinde bir gün kutlanan, kadınlar için önemli bir yere sahip olan bu gün sadece bir güne sığdırılmamalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; doğumdan günümüze hayatımızın her anında büyük emeği olan tüm kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutluyorum.” ifadelerini kullandı. 
 
KADIN ÜYELERE KAHVALTI VERİLDİ
 
Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Bahattin Ülger'de, kadın üyelere verilen kahvaltıda yaptığı konuşmada,  "Türkiye genelinde faaliyet gösteren 88 bin meslek mensubunun yüzde 23'ü bayan meslek mensupları oluşturmaktadır. Odamızda bayan meslek mensubu oranı ise yüzde 11'dir. Malatya şartlarında olumlu bir dururdur. Dünyanın en güzel varlıkları olan kadınlarımızın her gününün mutlu olmasını diler, gözyaşlarının dindiği, geçim kaynağının olmadığı sağlık dolu günler dileriz" diye konuştu.
 
"ÖZÜNDE EMEK VE EŞİTLİK VARDIR"
 
Hizmet İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri de, Kadınlar Günü Dolayısı ile yaptığı konuşmada; "Kadınlarımızın taleplerinin, isteklerinin özünde emek ve eşitlik vardır. Söz konusu eşitlik, hayata katılma, kendini gerçekleştirme ve geliştirme; üretme ve üretimin sonuçlarından hak ettiği payı alma anlamında fırsat eşitliğidir. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır düşüncesi ile değil, her başarılı erkeğin yanında bir başarılı kadın vardır anlayışıyla ilerleyelim diyoruz. Bizler, güçlü bir toplumda yaşamak istiyorsak; kadını ve erkeği ile tüm toplum kesimlerini güçlendirmek, haklı taleplerini biran önce gerçekleştirmek zorunda olduğumuza inanıyoruz." dedi. 
 
"BÜYÜK ROLLERİ VARDIR"

 
Enerji Bir Sen Malatya Şuba Başkanı Ahmet Şemsettin Aycı da, Maden Teknik Arama Müdürlüğü'nde çalışan kadınlara karanfil vererek günlerini kutladı. Aycı burada yatığı konuşmada, "Toplum ve ailenin temel taşı olan kadınlarımızın sağlıklı, vatanın ve milletini seven inançlı nesillerin yetişmesinde büyük rolü vardır. Kadın şiddet ancak böyle bir neslin yetişmesi sonucunhda son bulacaktır" diye konuştu. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız