SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kadınsız Gelişme Olmaz'

A- A+ PAYLAŞ

Kamu kurum ve kuruluşları ile kadın sivil toplum kuruluşları arasında diyalog kurma ve geliştirme projesi ilk adımın toplantısı Malatya'da başladı.

2 gün sürecek olan ve Altın Kayısı otelinde gerçekleşen çalışmanın açılış töreni, Vali Halil İbrahim Daşöz, Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Kesiriklioğlu, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, İl İnsan Hakları Kurulu, SHÇEK İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, yerel medya kuruluşlarından ve kadın sivil toplum örgüt temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Uçan Süpürge sivil toplum örgütü danışmanı Halime Güner özetle; “Kamu ve kadın sivil toplum kuruluşları arasındaki diyalogu güçlendirerek katılımcı demokrasiye katkıda bulunmak ve kamuda kadının insan hakları alanında duyarlılık yaratmak amacı ile gerçekleştirdiğimiz bu projenin hedef kitlesinde Valilik, Belediye, İl sosyal hizmetler, yerel basın, İl emniyet müdürlüğü ve ildeki kadın sivil toplum kuruluşları var.” diye konuştu.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise; kadının toplumda, başta çocukların eğitimi ve ailenin temel direği olmak üzere çok önemli roller üstlendiğini, bunu bazen görmediklerini ifade ederek başladığı konuşmasını kadın-erkek eşitliğiyle ilgili düşüncelerini dile getirerek sürdürdü. . Vali Daşöz, bu konuda şu Çin Atasözü'nü hatırlattı: "Bir erkeği eğitirseniz bir kişi eğitmiş olursunuz. Kızları eğitirseniz bir aileyi eğitmiş olursunuz."

"Kadınsız gelişme ve yaşam olmaz" diyen Vali Daşöz, "Kadın ve erkek hakları temel haklardır ve insanın yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik haklardır. Ancak ülkemizde kız çocuklarının eğitime yönelik biraz eksiklik var. Kadınlarımız, geleceğimizin inşasında daha çok katkısı oluyor. Bunun için kadınların toplumda daha çok yer ve iş sahibi olması lazım. Çocuklarımızın yetişmesinden de büyük pay sahibi olan kadınlarımıza daha çok önem verip, toplumda daha çok yer vermemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra proje atölye ve eğitim çalışmaları ile gün boyu sürdü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız