SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadıoğlu'nun Veda Mesajı..

A- A+ PAYLAŞ

Merkez Valiliğine atanan Vali Osman Derya Kadıoğlu, Cumartesi sabah karayoluyla Ankara'ya hareket edecek. Kadıoğlu, Malatya'dan ayrılmadan önce yayınladığı veda mesajında; Begüm Kartal cinayetinden, Çocuk Yuvası'ndaki olaya, Malatyaspor'a kadar çeşitli konularda değerlendirme yaptı ve Ankara'da kapılarının Malatyalılara açık olduğunu bildirdi. Bu arada, yeni Vali Halil İbrahim Daşöz'ün de Kurban Bayramı sonrasında Malatya'ya geleceği öğrenildi.

VEDA KOKTEYLİ..
İçişleri Bakanlığı tarafından son yayınlanan Valiler Kararnamesi ile merkeze alınan Vali Osman Derya Kadıoğlu tarafından Perşembe akşamı Öğretmenevi'nde bir veda kokteyli verildi.

Veda kokteyline; 2. Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, Belediye Başkanı Cemal Akın, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, Emniyet Müdürü Orhan Savaş, İl Genel Meclisi Başkan ve üyeleri, Daire Müdürleri, Defterdar, Vergi Dairesi Başkanı, Adli Kurum yetkilileri, bazı ilçe ve belde Belediye Başkanları, AKP İl ve İlçe Başkanları, CHP İl Başkan yardımcısı ve yöneticileri, MHP İl Başkan ve yöneticileri, bazı Sivil Toplum Örgütü başkan ve yöneticileri katıldı.

Kokteylin sonunda bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Bayram Öz “ Sayın Valimizin göreve başlaması ile Malatyalı Devletin güler yüzü ile karşılaştı. Ve de en önemlisi Devletin kapılarını her zaman açık tuttu. Kapıların açık tutulmasını o kadar hafife almayın. Valiliğin kapısının açık olması ile tüm kurumların kapısı açıldı. Kapıların açık kalması ile şeffaflığı, açıklığı ve dürüstlüğü tüm kurumlara da yansıması ile devam etti. Makamlar gelip geçicidir. Önemli olan iyi izlenimler bırakmaktır. Sayın Valimde Malatyalının gönlünde bu izlenimi kazanmıştır. Bundan sonraki yaşamında da başarılar diliyorum.” dedi.

Daha sonra Vali Kadıoğlu ise“20 Şubat 2003 yılında yani karlı bir kış gününde başladığım, Doğunun Başkenti, Ordumuzun gözbebeği olan 2.Ordu’nun da bulunduğu Malatya ilindeki görevimi yine karlı bir kış gününde bırakıyorum. Görev yaptığım 3 yıl süre içinde Cumhuriyetimizin temel ilkeleri olan 'Laik ve Sosyal Hukuk Devleti' ilkelerine sadık olarak görev yaptığıma inanıyorum.

Atatürkçülüğü vatanına en iyi hizmet eden, en iyi Atatürkçüdür diye anladım. Valilikte sayın Cumhurbaşkanımızı ve hükümeti temsil ettiğimizi hiç aklımdan çıkartmadım. Ancak anlayış farkı olabilir, hükümeti temsil ederken, hizmet anlayışımız partizanlık olmadı. Her günümüzde arkamızdan iyi sözler söylettirmek için vatandaşın hayır duasını fazla alabilir miyiz çabası içerisinde idarecilik yapmaya çalıştım." diye konuştu.

Vali, Cuma günü de Valilik binasındaki tüm daireleri dolaşarak veda etti ve Valilik personeli ile toplu fotoğraf çektirdi. Vali Kadıoğlu, daha sonra Vali yardımcıları ve daire müdürleri tarafından Valilik binası önünden uğurlandı.

KADIOĞLU'NUN MESAJI..
Kadıoğlu, Cuma günü de bir mesaj yayınlayarak Malatyalılara veda etti. Veda mesajı şöyle:

"Üç yıldır yürüttüğüm Malatya Valiliği görevimi bu gün sonlandırarak yarın ilimizden ayrılıyorum.

Malatya doğu ile batının kesiştiği noktada kavşak görevi gören, 2. Ordu Komutanlığı karargahı ve 7. Ana Jet Üssü ile stratejik öneme sahip, üniversitesi, tıp merkezi, organize sanayi bölgeleri ve en önemlisi dünya kuru kayısı tekelini elinde bulunduran il olarak, doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla bölgenin çekim merkezidir.

Göreve başladığım ilk günden itibaren böylesine önemli bir ilde görev yapmanın gururu ve bilinci ile hareket ettim. Devletin gülen yüzünü ister evimde ister makamda kapıları açık tutarak her zaman vatandaşa hissettirdim.

Devletin parasının harcanmasında kuruşunun hesabının verilmesindeki ilke ve prensiplerimden ödün vermedim.

Yapamayacağım işleri vaad etmediğim gibi, yapılan işlerinde görevimizin bir parçası olduğunu düşünüp tanıtılmasına gerek duymadım.

Hizmetlerin yürütülmesinde silahlı kuvvetlerimizin değerli temsilcilerinden, 2. Ordu Komutanlığından, belediyemizden, kamu kurum ve kuruluşlarımızdan, sivil toplum kuruluşlarımızdan ve Malatya halkından her zaman destek gördüm.

Tüm Malatyalıları olduğu gibi bizi de derinden üzen yuva olayına değinmek istiyorum. Sosyal hizmetler çatısı altındaki kurumlara bir çok kez şahsım veya eşimle ziyarette bulundum.

Bu ziyaretler orada barınan çocuk, genç, yaşlı kısacası himayeye muhtaç insanlarımızı rencide etmeden, kamu oyunun bilgisine sunulmadan gerçekten hal ve hatırlarını sormak, varsa sıkıntılarını paylaşmak düşüncesiyle yapılmıştır.

Bu konuda vicdanen rahatım, 0-6 yaş Çocuk Yuvası hiç kimsenin yardımına gerek duyulmaksızın yeniden inşaa edilmiştir. Fiziki olarak büyütülmüş ve her türlü ihtiyaç düşünülmüştür.

Artık yavrularımızı güzel günler, mutlu yarınlar beklemektedir.

Görevim süresince güvenlik kuvvetlerimizce asayişin sağlanması için her türlü tedbir zamanında alınmıştır. Faili mechul gözüken ve kamuoyunu derinden sarsan Begüm Kartal kızımızın zanlılarının yakalanması ilimizden mutlu olarak ayrılmama neden olacaktır. Kederli ailesinin tekrar eski yaşantısına dönmelerini ümit ediyorum ve Malatya’nın bir daha böyle bir olayı yaşamamasını temenni ediyorum.

Makam ve mevki hırsı olmaksızın yürüttüğüm Malatya Valiliği görevimi ilinizde sonlandırırken, kapımın Ankara’da her zaman Malatyalılara açık olduğunu belirtir,
2006 yılının öncelikle kayısı üreticimize, sanayicimize, esnafımıza ve kadirşinas Malatya halkına ve doğunun süper ligdeki tek temsilcisi Malatyasporumuza sağlık ve başarı getirmesini diler,

Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar sevgi ve saygılarımı sunarım."

YENİ VALİ BAYRAMDAN SONRA GELECEK..
Kadıoğlu'nun merkeze alındığı kararname ile merkezden Malatya Valiliği görevine atanan Halil İbrahim Daşöz'ün ise Kurban Bayramı'ndan sonra Malatya'ya gelerek göreve başlayacağı öğrenildi.

Bu arada, Cumartesi gününden itibaren, yeni Vali Daşöz göreve başlayıncaya dek Valilik görevine, Vali yardımcılarından Bayram Öz vekalet edecek.

FOTOĞRAFLAR: (Üstte) Vali Kadıoğlu, veda kokteylinde. (Ortada) Kadıoğlu, Valilik personeli ile birlikte. (Altta) Kadıoğlu'nu Valilik önünde Vali Yardımcıları ve daire müdürleri uğurladı.(İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız