SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadir Gecesi İdrak Ediliyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:45:37
Kadir Gecesi İdrak Ediliyor
A- A+ PAYLAŞ

Ramazan ayının son on gününde gizli olduğuna inanılan Kadir Gecesi, bu sene Ramazan'ın 26'ncı gecesi olan 13 Temmuz Pazartesi'ni 14 Temmuz Salı'ya bağlayan gece idrak ediliyor. Kadir Gecesi dolayısıyla siyasiler ve yerel yöneticiler mesajlar yayınladılar.

KUR'AN-I KERİM'İN İNDİRİLMEYE BAŞLANDIĞI GECE..

İslam dininde Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi, "sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece" olarak kabul ediliyor.

Kur'an-ı Kerim'de "Kadir Suresi"nde bu gece şöyle anlatılıyor:

"Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rab'lerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir."

MESAJLAR..

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

"Necip milletimizin, Malatyalı hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin mübarek Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor; Yüce Mevla'dan huzur ve kardeşlik içinde hepimizi Ramazan Bayramı'na da eriştirmesini niyaz ediyorum.

Bin aydan daha hayırlı olan bu gecenin tüm insanlığa huzur barış ve kardeşlik getirmesine vesile olmasını dilerim."

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin

"Manevi bir iklimden geçerek, birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularımızın daha da yoğunlaştığı mübarek Ramazan-ı Şerif'in son günlerine yaklaşırken, Kadir Gecesi'ni idrak etmenin coşkusunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Kadir Gecesi, alemlere rahmet olarak gönderilen Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir ve yine Kur'an-ı Kerim'de buyrulduğu gibi bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Onun için bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyamıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize refah ve huzur getirmesini temenni ederken, bu kutsal gecenin getirdiği esenlik ve selametin, tüm yurdumuzu, aziz milletimizi ve bütün insanlığı çepeçevre kuşatmasını; yeryüzünde barış ve huzura vesile olmasını diliyorum. 

Yeryüzünün esenlik ve selametle dolu olduğu böyle bir gecede, savaşın, kargaşanın ve şiddetin olmaması gereken böylesi kutsal günlerde acıya maruz bırakılmış Filistin'li, Suriye'li, Irak'lı, Doğu Türkistan'lı  kardeşlerimizin acılarının dinmesini, aramızdaki kardeşlik, dostluk, yardımlaşma ve paylaşma duygularımızın daha da artmasını diliyorum.

Bu duygularla, tüm hemşehrilerimizin ve İslam Alemi’nin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, bu gece yapacağımız dua ve ibadetlerin, insanlığa barış, huzur ve saadet getirmesine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum."

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci

Mübarek Ramazan-ı Şerif'i uğurlamaya hazırlanırken, Kadir Gecesi'ne erişmenin heyecan ve coşkusunu yaşadıklarını belirten AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, "Kur'an-ı Kerim'de, "Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır' mealindeki ayetle, bu gecenin esenlik dolu olduğuna işaret edilmektedir" dedi.

Kadir Gecesi’nin alemlere rahmet olarak gönderilen Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Tüfenkci, ‘’Bu mübarek gece, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir fırsat sunmaktadır. Tüm kardeşlerimizin bu eşsiz fırsatın şuurunda olarak, bu gecenin feyiz ve bereketinden manen en iyi biçimde yararlanacağına inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Kadir Gecesinin ülkemizin birlik ve beraberliğine milletimizin huzur ve mutluluğuna vesile olmasını Yüce Allah (C.C)’dan niyaz eder, savaş ve şiddetin yerini adalet ve sevginin, barış ve huzurun almasını dilerim‘’ dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır

"Rahmet, bereket ve mağfiretle dolu Ramazan ayının sonuna yaklaşırken bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen Kadir Gecesi'ne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Tutulan oruçlarla yapılan ibadet ve yardımlarla bir manevi iklimden geçerek idrak ettiğimiz Ramazan ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve Bayram sevinci ile taçlanmaktadır.

Kadir Gecesi, Kuran-ı Kerim'in övdüğü, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir gecedir. 

Bu vesile ile başta hemşerilerim olmak üzere ülkemizin ve tüm islam aleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor;  kardeşliğin, sevgi ve saygı bağlarını kuvvetlendirmesini, İslam aleminin birliğine vesile olmasını diliyorum."

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nin Türk ve İslam alemine hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kadir Gecesi dolayısıyla yayınladığı mesajında, "11 ayın sultanı Ramazan ayının son günlerini idrak ederken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ne ulaşmanın manevi hazını ve sevincini yaşıyoruz. Kadir Gecesi, Allah tarafından değerli kılınan ve bin aydan daha hayırlı olan bir gecedir. Sema kapılarının sonuna kadar açık olduğu, duaların kabul olduğu ve rahmet ve bereketin bol olduğu bu gecenin, Türk ve İslam aleminin huzuruna, birlik ve beraberliğine, milletimizin kardeşliğine ve tüm insanlık için sıkıntıların son bulmasına vesile olmasını cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Türk ve İslam aleminin, hemşehrilerimizin ve milletimizin mübarek Kadir Gecesi'ni tebrik ediyorum" ifadelerine yer verdi. 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Zaman ve mekânları değerli kılan kendilerinde meydana gelen büyük ve önemli olaylardır diyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Kadir Gecesi ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Başkan Polat mesajında şu görüşlere yer verdi “Başı rahmet ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş ayı olan mübarek Ramazan ayında, bin aydan daha kıymetli olan Kadir Gecesi’ni idrak ediyoruz. İslam âlemi için gecelerin en feyizlisi ve en bereketlisi olan Kadir Gecesi’nin rahmet ve bereketinden yararlanmayı rabbim bizlere nasip etsin. Rabbim bu gecede yapacağımız dualarımızı kabul etsin. Birlik, beraberlik ve kardeşlik sofralarında buluştuğumuz Ramazan-ı Şerif’in son günlerine yaklaşırken, Kadir Gecesi’ne ulaşmanın huzurunu, Ramazan Bayramı’na kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Kadir Gecesi’ni anlamanın, ihya etmenin, değerlendirmenin yolu, Kuran-ı Kerim’in yüce mesajını anlamaktan geçer. Rabbim bu gecede yapacağımız dualarımızı, İslam âleminde akan kan ve gözyaşlarının dinmesine ve insanlığın hidayetine vesile kılsın. Bu mübarek ayın ve Kadir Gecesinin bereketi ve rahmeti tüm hemşerilerimizin İslam âleminin üzerine olsun. Sizleri muhabbet ve hürmetlerimle selamlıyorum" şeklinde ifade etti.

KADİR GECESİ ÖZEL PROGRAMI..

Bu arada Büyükşehir Belediyesi, Kadir Gecesi için özel bir program hazırladı.

Ramazan ayı boyunca her gün teravih namazından sonra çeşitli etkinliklerin yapıldığı ‘Aspuzu’da Ramazan Geceleri’nde Kadir Gecesi için özel program düzenlenecek.

Şiir dinletisi, ilahi ve Kur’an tilavetlerinin yapılacağı geceye, dünyaca ünlü isimler katılacak. 13 Temmuz Pazartesi gününe denk gelen Kadir Gecesi özel programına Seyfullah Kartal, Çocuk Hafız, Grup Dergah, Abdurrahman Sadien, Ahmet Tayyar ve Ebul Kasimi katılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız