SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadir Gecesi Mesajları

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:40:17
Kadir Gecesi Mesajları
A- A+ PAYLAŞ

 
Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül, "Ramazan ayı ve Kadir Gecesi'ni anlamanın, ihya etmenin, değerlendirmenin yolu, Kur'an-ı Kerim'in yüce mesajını anlamaktan geçer" diyerek, gecenin iyi değerlendirilmesi önerisinde bulundu. 
 
14 Ağustos’u 15 Ağustos’a bağlayan gecenin Kadir Gecesi olması nedeniyle açıklama yapan İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, zaman ve mekanların kendilerinde meydana gelen büyük ve önemli olaylarla değer kazandıklarını belirterek, "Kainatta meydana gelen en büyük olaylardan birisi de yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in nazil olmasıdır. Kur'an-ı Kerim ise, yine Kur'an'ın kendi ifadesiyle Kadir Gecesi'nde nazil olmuştur. Bu konuda Yüce Allah (C.C.) şöyle buyurmaktadır; 'Doğrusu biz Kur'an'ı Kadir Gecesi'nde indirmişizdir. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Cebrail o gecede Rabblerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.' (Kadir, 97/1-5)" dedi. 
 
"Görülüyor ki Kadir Gecesi, gecelerin en feyizlisi ve en bereketlisidir. Bu gecede yapılan ibadetler, içinde Kadir Gecesi bulunmayan bin ayda yapılan ibadetten daha hayırlıdır" diyen Müftü Gül, şöyle devam etti:
 
"Bu gecenin faziletini anlatmak üzere Peygamber efendimiz şöyle buyurmaktadır; 'Kim Kadir Gecesi'ni, faziletine inanarak ve alacağı sevabı hesaba katarak ibadetle ihya edecek olursa, geçmiş günahları bağışlanır.' Başka bir Hadis-i Şerifleri'nde de şöyle buyurmuşlardır; o ayda bir gece vardır ki bin aydan hayırlıdır. Kim onun hayrından mahrum kalırsa pek çok şeyden mahrum kalmıştır."
 
Kadir Gecesi'nin inanan ve sevabını sadece Allah'tan bekleyenler için Allah'tan bir bağış olduğunu vurgulayan Gül, bu gecenin Hz. Peygamber'den bir armağan, Kur'an'dan bir nefes, sahabeden bir ses, şehitlerden bir hatıra, alimlerden bir ilim olduğunu kaydetti. Gül, "Kadir Gecesi'ni bulmak için kadr u kıymetini bilen bir gönül çöllere düşmek gerekseydi düşerdi. Kutuplarda buzların altında kalıp almak gerekseydi alırdı. Fakat o kendi geliyor. En saf ve en temiz bir merhamet gibi kendi geliyor. Onu bulmak için arınmış bir kalple aramak kafidir."
 
"Kadir Gecesi, 83 yıl 4 ay gibi bir ömre bedel bir gecedir. O, Kur'an gecesidir. Kur'an kainatın ezeli bir tercümesidir. Yerde ve gökteki tüm sırların kaşifidir. Ebedi hayatın haritasıdır, pusulasıdır. Öteler ötesinden gelen, yolumuzu, yönümüzü ve gönlümüzü aydınlatan hidayet meşalesidir. İslam'ın özü, ölçüsü, temeli, ruhu, güneşidir. İstikbali açıklayan ilahi kelamdır. Emir ve davet kitabıdır. Zikir ve marifet kitabıdır. Bütün manevi ihtiyaçların bulunduğu mukaddes kütüphanedir" diyen Gül şöyle devam etti:
"Onun için Ramazan ayı boyunca Kur'an okumalıyız. Kadir Gecesi'nde ise daha çok okumalı, okuduklarımızı anlamaya çalışmalı, anladıklarımızı hayatımıza, ahlakımıza ömür boyu rehber yapmanın, onu nefsimizde nokta nokta yaşamanın gayreti içerisinde olmalıyız. Ramazan ayı ve Kadir Gecesi'ni anlamanın, ihya etmenin, değerlendirmenin yolu Kur'an-ı Kerim'in yüce mesajını anlamaktan geçer." 
 
Kur'an'ı hakkıyla okuyanların Hz. Peygamber'in mesajının aydınlık, hoşgörü, kardeşlik, sevgi, uzlaşma, yardımlaşma, dayanışma, dargınlık ve kırgınlıkları yok etme, kin ve nefretin yerini sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk ve kardeşliğe bırakma, dul ve yetimlerin, kimsesiz ve gariplerin, fakir ve muhtaçların yüzünü güldürmek gibi insani ve İslami bütün değerler silsilesi olduğunu açık ve net bir biçimde göreceğini aktaran Gül, açıklamasını şöyle tamamladı:
 
"Kadir Gecesi'nin faziletini Peygamber efendimizden dinleyen Hz. Aişe validemiz; 'Ya Rasulallah. O geceye rastlarsam ne yapayım' diye sorduğunda, Kainatın Efendisi; 'Allah'ım! Sen affedicisin, affı seversin, beni affet' diye dua et buyurdu. Biz de aynı duayı bol bol tekrar edelim. Bilvesile, bütün Malatyalı kardeşlerimin, aziz milletimizin, İslam aleminin Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor, insanlığın barış ve huzuruna, muhtelif yerlerde akmaya devam eden Müslüman kanı ve gözyaşlarının dinmesine vesile olmasını diliyorum."
 
Çalık'ın Mesajı 
 

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, yayınladığı mesajda şunları söyledi; 
 
"Manevi haz ve vecdin doruğa ulaştığı Kadir Gecesi, tüm Müslümanlar için büyük bir fırsattır. Bu kutsal geceyi bin aydan daha hayırlı yapan fazilet; Ramazan ayının bitişinden dolayı yaşadığımız hüznü gölgeler ve bereketiyle kalplerimize coşku verir. Kadir Gecesi, Allah`ın insanlığa son mesajı olan kutsal kitabımızın inmeye başladığı gecedir. Bu gecenin rahmetine kavuşmanın mutluluğunu yaşadığımız bu günlerde, birlik ve beraberliğimizin güçlendiği; kardeşlik duygularımızın, insani değerlerin yüceltildiği; maneviyatın kahraman ilan edildiği bir huzur iklimini de idrak ediyoruz. Tüm bu kalbi ortamın daha da derinleşmesi için dua ediyoruz. Bu niyetlerle, tüm hemşerilerimin ve İslam Âleminin Kadir Gecesi'ni en içten dileklerimle kutluyor; memleketimize, ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış ve huzur ile esenlik getirmesini temenni ediyorum. "
 
Milletvekili Akın'ın Mesajı 
 

Malatya Milletvekili Cemal Akın'ın Kadir Gecesi dolayısı ile yayınladığı mesaj şöyle;
 
“Kadir Gecesi; tüm ömürlük günahların kefareti, kurtuluşumuzun vesilesi, bin aydan daha hayırlı, mübarek bir gecedir. Partimizin kuruluş yıl dönümü ile aynı güne denk gelmesi, bizi ayrıca mutlu etmiştir. Bu vesile ile hemşehrilerimin milletimizin ve İslam aleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor saygılarımı sunuyorum” 

 
Milletvekili Şahin'in Mesajı
 

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Kadir Gecesi dolayısı ile mesaj yayınladı. 
 
Milletvekili Şahin'in mesajı şöyle; 
 
"Rahmet ve mağfiret ayı Ramazanın sonuna yaklaşırken bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesine erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşamaktayız.
 
Dünyamızda yaşanan sosyal ve ekonomik gelişmeler, ülkemizde yaşanan terör odaklı olumsuzluklar insanlığın nasıl bir birlik beraberlik, sağduyu ve kardeşliğe ihtiyacının olduğunu açıkça göstermektedir.
 
 İşte bu ulvi günlerin belirtilen insani duyguların öne çıkmasına yardımcı olması ve mübarek Ramazan bayramına ülkemizin ve tüm Müslüman camiasının barış, huzur ve mutluluk içerisinde girmesi ve İslam coğrafyasında akan kanın durması dileklerimle Mübarek Kadir Gecenizi en kalbi duygularımla kutlar; Tüm insanlık alemine esenlikler getirmesini yüce Allah’tan niyaz ederim."
 
Öz'ün Mesajı 
 
Milletvekili Ömer Faruk Öz'ün yayınladığı mesaj şöyle; 
 
“Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma günlerine denk gelen bu mübarek kandil gecesi vesilesi ile Hacı Bektaş-ı Veli’nin öğretilerini özünden, temelinden anlamaya bugün her zamankinden daha çok ihtiyaç var. Ne diyor Hacı Bektaş-ı Veli? İçinde kibir, haset, kin, düşmanlık, hırs, öfke varken dışını temizlesen neye yarar diyor.”
 
Hacı Bektaş-ı Velinin en çok üzerinde durduğu şey, güzel ahlak... “İnsan ahlaklı olmalı” diyor. Güzel ahlakı da; tevazudur, sabırdır, şükürdür diye sayıyor.
 
Hacı Bektaş-ı Veli’nin Mevlana ile aynı devirlerde yaşadığını biliyoruz. Düşünceleri ve öğretilerinin de, kardeşliğe ve sevgiye dayandığı günümüze kadar ulaşan eserlerinde mevcuttur. İlim adamlarımızın rehber konumundaki bu kişiler üzerinde daha fazla araştırma yapmaları gerektiğini hatırlatmalıyız.
 
"Her türlü kavganın, savaşın, kötülüğün ve çekişmenin son bulması için fırsat sayılan bu zamanları iyi değerlendirmek gerekmektedir. Aramızdaki sevgi ve bağışlamanın hepimizi kucaklaması için yeni adımlar atma zamanıdır.”
 
“Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, Kadir gecelerini kutlar ve bu gecenin, ülkemize, İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ederim." 

 
Başkan Çakır'ın Mesajı ; 
 
Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, başta Malatyalılar olmak üzere tüm İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ederek, hayırlara vesile olmasını diledi.
 
Başkan Çakır’ın Mesajı şöyle:
 
Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularımızın had safhaya ulaştığı mübarek Ramazan Ayı’nın son günlerine yaklaşırken, Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilen Kadir Gecesi’ni idrak etmenin coşku ve heyecanını yaşıyoruz.
 
Kadir Gecesi’nin gönül dünyamıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize sağlık, sıhhat ve huzur getirmesini temenni ediyorum.
 
İnanıyorum ki, Ramazan Ayı’nda oluşan birlik, beraberlik, yardımlaşma, kaynaşma, barışma duyguları, Kadir Gecesi’nde had safhaya ulaşacak, tüm Müslümanlar bu gecenin feyzinden mümkün olduğu kadar faydalanacaklardır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere tüm İslam Alemi’nin mübarek Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor; bu gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini, haksızlıkların giderilmesini, akan kan ve gözyaşlarını durdurmasını, birlik, beraberlik ve kardeşlik ortamını daha da güçlendirmesini diliyorum.
 
MHP İl Başkanı Yıldız
 

MHP İl Başkanı Arif Yıldız yayınladığı mesaj şöyle; 
 
"Ramazan ayının son günlerine girdik. Ayrılığın hüznü çöktü yüreğimize. Bereketi ve faziletiyle gönlümüzü tomur tomur eyleyen bu mübarek ayın ışığının, bütün ömrümüzü kuşatması en büyük dileğimizdir.
 
Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim, Kadir Gecesini, bin aydan üstün tutulduğunu söyleyerek O’nu bütün gecelerin en şereflisi olarak tanıtır bize. Rabbimizin, kulluğumuz adına bizlere büyük fırsatlar bahşettiği bir gecedir bu gece.  Kulluğumuzun yaralı taraflarına şifalı bir dokunuştur. Kur’an-ı Kerim’in uçsuz bucaksız ummanına sonsuzca bir dalıştır. Bu aziz gece Pişmanlıklarımızın huzura, günahlarımızın sevaba, yoksunluğumuzun varlığa, sıkıntılarımızın genişliğe dönüşmesi için bir yakarıştır. 
Birliğimizin, dirliğimizin, yükselişimizin, milli ve dini vakarımıza yakışır duruşumuzun devamı için, insanlığın selameti için, İslam âleminin izzeti için Kadir Gecesini en iyi biçimde değerlendirmek her mü’minin boynunun borcu olmalıdır. 
 
Bizi kulluk şerefiyle şereflendiren ve kendini tanıtarak bize izzetlerin en büyüğünü lütfeden Allah’a hamd ederek, Onun kulu ve resulü Muhammed Mustafa’ya salat ve selam getirerek, memleketimiz, milletimiz, dindaşlarımız ve tüm insanlık ailesi için hayırlar dileyelim. Alınlarımızı secde ile onurlandırıp, gövdemizi rüku ile terbiye edelim ve ruhumuzu Kur’an havuzundan sulayarak geçirelim bu mübarek geceyi.
 
Allah’ın nuruyla kalplerimiz diri, gece ve gündüzümüz Onun muhabbetiyle daim olsun. Kadir Geceniz mübarek olsun. "

 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız