SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadir Gecesi Mesajları

A- A+ PAYLAŞ
 Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 
 
Bu gecenin iyi değerlendirilmesini söyleyen Müftü Gül mesajında şunları söyledi:
 
"26 Ağustos 2011 Cuma gününü Cumartesi'ne bağlayan gece Kadir Gecesi'dir. Zaman ve mekanlar, kendilerinde meydana gelen büyük ve önemli olaylarla değer kazanırlar. Kainatta meydana en büyük olaylardan birisi de yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in nazil oluşudur. Kur'an-ı Kerim ise yine Kur'an'ın ifadesiyle Kadir Gecesi'nde nazil olmuştur. Yüce Allah (c.c.) şöyle buyurmaktadır: 'Doğrusu biz Kur'an'ı Kadir gecesinde indirmişizdir. Kadir Gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Cebrail o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir' Kadr 97/1-5
 
Bu gecenin faziletini anlatmak üzere peygamber efendimiz şöyle buyurmuştur: 'Kim kadir gecesini, faziletine inanarak ve alacağı sevabı hesaba katarak, ibadetle ihya edecek olursa geçmiş günahları bağışlanır.
 
Görülüyor ki Kadir Gecesi, gecelerin en feyizlisi, en bereketlisidir. Kadir gecesinde yapılan ibadetler, içinde kadir gecesi bulunmayan bin ayda yapılan ibadetlerden daha hayırlıdır. Kadir Gecesi inanan ve sevabını sadece Allah'tan bekleyenler için Allah'tan bir bağıştır. Peygamber (SAV)' den bir armağandır. Evet Kadir Gecesi bin aya değer bir gecedir, seksen yıllık bir ömre bedel bir gecedir. O, Kur'an gecesidir. Kur'an, kainatın ezeli bir tercümesidir. Yerde ve gökteki tüm sırların kaşifidir. Ebedi hayatın haritasıdır, pusulasıdır. Öteler ötesinden gelen, yolumuzu, yönümüzü ve gönlümüzü aydınlatan bir hidayet meşalesi, bir kurtuluş reçetesidir. İslam'ın özü, ölçüsü, temeli, ruhu, güneşidir. İstikbali açıklayan ilahi kelamdır. Emir ve davet kitabıdır. Zikir ve marifet kitabıdır. Bütün manevi ihtiyaçların bulunduğu mukaddes kütüphanedir.  Onun için Ramazan ayı boyunca Kur'an okuduk. Kadir gecesinde ise daha çok okumalı, okuduklarımızı anlamaya çalışmalı, anladıklarımızı hayatımıza, ahlakımıza ömür boyu rehber yapmalıyız. Ramazan ayı ve Kadir gecesini anlamanın, ihya etmenin ve değerlendirmenin yolu, Kur'an-ı Kerim' in yüce mesajlarını anlamaktan geçer. Kur'an-ı kerimi hakkıyla okuyanlar ve okuduklarını anlayanlar, O'nun mesajının aydınlık, hoşgörü, kardeşlik, sevgi, uzlaşma, yardımlaşma, dayanışma; dargınlık ve kırgınlıkları yok etme; kin ve nefretin yerini sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk ve kardeşliğe bırakma; dul ve yetimlerin, kimsesiz ve gariplerin, fakir ve muhtaçların yüzünü güldürmek gibi bütün insani ve islami değerler silsilesi olduğunu açık ve net bir biçimde göreceklerdir." 
 
BELEDİYE BAŞKANI ÇAKIR'IN MESAJI
Kadir Gecesi'nin tüm insanlığa huzur getirmesini dileyen Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
 
"Gerek içinde bulunduğumuz Ramazan ayı, gerekse idrak edeceğimiz Kadir Gecesi nedeniyle yüce Allah’tan, başta Afrika’daki kardeşlerimiz olmak üzere açlıkla mücadele eden tüm insanlara bolluk, bereket ve rahmet getirmesini niyaz ediyorum.Bu vesileyle, Malatyalı hemşerilerim başta olmak üzere Milletimiz ve tüm İslam Alemi’nin Kadir Gecesi’ni tebrik eder; bu gecenin ayrıca birlik ve beraberlik ile dayanışmanın daha da güçlenmesine, insanlığın barış, huzur ve mutluğuna vesile olmasını dilerim.”
 
GÜRKAN'IN MESAJI
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayınladı. Gürkan mesajında, “Mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaşmanın üzüntüsünü yaşarken, diğer yandanda Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı'na  kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kadir Gecesi İnsanlık âlemi için birer kurtuluş, rahmet, magfiret ve bağışlanma vesilesi ile mübarek gecelerin en anlamlısıdır. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı geceyi idrak edeceğiz. Kadir Gecesi gibi mübarek bir gecenin, millet olarak aramızdaki sabrı, sevgiyi, hoşgörüyü , yardımlaşmayı artırmasına, paşlaşmayı ve özveriyi pekiştirmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Bu duygularla tüm hemşehrilerimin Kadilini tebrik eder, bu gecenin tüm insanlığa, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum.” dedi.
 
AKP İL BAŞKANI TÜFENKCİ'NİN MESAJI
Kadir Gecesi dolayısıyla bir açıklama yapan AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkci, bu gecenin bereket ve huzur getirmesini diledi. 
 
Tüfenkci yaptığı açıklamada şöyle dedi:
"Tüm İslam dünyasının tek yürek Rabbine elini açıp istediği mübarek gecelerde duaların kabul edileceğinden şüphemiz yoktur. Kuran’ın nazil olduğu bin aydan daha hayırlı olan bu gecenin başta yüce milletimiz olmak üzere bütün İslam alemine, dünyanın dört bir tarafında sıkıntı çeken, ızdırab çeken tüm insanlığa hayır, bereket ve huzur getirmesini diliyorum.  Cennet kapılarının aralandığı bu gecede, yüce Rabbimizden başta vatanımız, milletimiz olmak üzere tüm insanlığın terör belasından kurtulmasını, akan kan ve gözyaşının bir an önce durmasını dilerim. Bu mübarek gecede bütün insanların günahlardan uzaklaşıp tövbelerinin kabul edilmesini, sıkıntılarının giderilmesini Allah’tan niyaz eder, Bütün hemşerilerimin Kadir gecesini tebrik ederim.  "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız