SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadir Gecesi...

A- A+ PAYLAŞ
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan akşam idrak edilecek Kadir Gecesi'nin ''bir başlangıç'' oluşturması gerektiğini belirterek, ''Kendimize çeki düzen vermeli, geleceğin daha iyi ve hayırlı olması için çaba sarf etmeliyiz'' değerlendirmesinde bulundu.
Ünal yaptığı yazılı açıklamada, Kadir Gecesi'nin, Kadir suresinde belirtildiği gibi ''bin aydan hayırlı'' bir gece olduğunu, Kur'an-ı Kerim'in bu gece inmeye başladığını vurguladı.
 
Kuran-ı Kerim'in ilk inen ayetinin, ''oku'' diye başladığını ve ''hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu'' diyerek, ilmin üstünlüğünü ortaya koyduğunu anlatan Ünal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 
''Bu gece bir başlangıç olmalıdır. Kendimize çeki düzen vermeli, geleceğin daha iyi ve hayırlı olması için çaba sarf etmeliyiz. Özellikle, ülkemizde yıllardır süren gözü dönmüş bebek katili kanlı terör örgütünün bir an önce tasfiyesi sağlanmalıdır. İnsanlarımız ülkenin her yanında ve her saatinde huzurlu ve emin bir şekilde dolaşabilmelidir.
 
Dünyadaki kargaşanın son bulması ve İslam ülkelerindeki kan, gözyaşı ve karışıklıkların bir an önce giderilmesi için bu gecede Yüce Allah'a niyazda bulunulmalıdır.
 
Bir tarafta zevk ve sefa en üst seviyede iken Somali başta olmak üzere açlık, kıtlık ve ölümlerin yaşandığı ülkelerdeki din kardeşlerimiz unutulmamalı, dua edilmeli, yardım edilmelidir. Müslümanların bir beden gibi olduğu unutulmamalıdır.''
 
İslam aleminin Kadir Gecesi'ni tebrik eden Ünal, bu gecenin dünyanın çeşitli yerlerinde haksızlığa ve saldırıya uğramış Müslümanların kurtuluşlarına vesile olmasını dileyerek, şehitleri rahmet, minnet ve şükranla andı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız