SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadir Hoca Vefat Etti

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:17:36
Kadir Hoca Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor’un 1. Ligde mücadele ettiği 2008-2009 sezonunda yaklaşık 5 ay Malatyaspor Teknik Direktörlüğü de yapan 1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan’ın (Ömer Kadri Özcan) geçirdiği kalp krizi sonucunda bu akşam vefat ettiği öğrenildi.

Trabzonspor’un efsane oyuncularından biri olarak gösterilen ve teknik adamlık kariyerinde 2008-2009 futbol sezonunda o dönem Bank Asya 1. Liginde yeralan Malatyaspor’da İlhan Kavuk yönetimi tarafından teknik direktörlük görevine getirilen, Haşim Karadağ'ın başkanlığındaki yönetim döneminde de sözleşmesi feshedilen Kadir Özcan’ın bu akşam teknik direktörlüğünü yaptığı 1461 Trabzonspor takımına idman yaptırdıktan sonra akşam saatlerinde evine çekildiği, bu sırada kalp krizi geçirdiği bildirildi.

Kısa süre içinde Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınan 61 yaşındaki ünlü futbol adamı, buradaki tüm tıbbi müdahalelere karşın kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

HASTANEYE AKIN..

Vefat haberinin kamuoyuna duyurulmasından hemen sonra Trabzonpor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve 1461 Trabzon futbol takımının oyuncuları hastaneye giderek Kadir Özcan’ın ailesinin acısını paylaştı. 

Kadir Özcan'ın vefat haberini duyan yakınları dostları ve Trabzonspor camiası adeta hastaneye akın etti. Trabzonspor'un efsanevi futbolculardan Hami Mandıralı, Kadir Özcan'ın vefatından dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını belirtti.

Mandıralı, hastane çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bugün rahmetlinin idmanını izledim. Arkadaşlarımla 2 saat önce oturduğumuz bir otelde onu konuştuk. Eve geldim, böyle bir haber aldım. Nasıl tarif edilir nasıl açıklanır bilmiyorum. Benim her zaman saygı duyduğum değer verdiğim bir abimdi. Canımdı, dostumdu, arkadaşımdı. Kaybettik başımız sağolsun. Başka ne söyleyeyim bilmiyorum" dedi.

1461 Trabzon Başkanı Şaban Bülbül ise, yaptığı açıklamada, "Hem 1461, hem de Trabzon futbolu bir babasını kaybetti. Bizim onun yöneticisiydik ama o bize abilik yaptı. Çocuklar babasını kaybetti. Geride kalanlara uzun ömürler diliyorum. Acımız paylaşan bütün dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Önceden bir kalp rahatsızlığı vardı. Yürüyüşü yapardı, sağlığına dikkat ederdi. Ölümün yeri ve zamanı hiç belli olmuyor" ifadelerini kullandı.

1461 Trabzon savunma oyuncularında Aytaç Ak, dağılmış bir durumda olduklarını belirterek, "Bugün antrenmanda çok iyiydi ve neşeliydi. Oynadık ama bir anda haber geldi. Kaybettiğimizi söylediler. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. İdmanda makara yaptık. Hiçbir şey yoktu bir anda oldu her şey ecel işte" şeklinde konuştu.

1461 Trabzon takım kaptanı Barış Memiş, çok üzgün olduklarını kaydederek, "Kendi babamız gibi çok seviyorduk onu. Çok iyiydi evine giderken beraber gittik. Bizi kendisi bıraktı. Çok ani oldu hiç beklemiyorduk" diye konuştu.

1461 Trabzon savunma oyuncularından Göksu Alhas da, "Şok durumdayız. Her şey yolundaydı bize yeri geldi babalık yaptı. Kendi babamız ölse ancak bu kadar üzülürdük. Sabah beraber güldüğümüz bir insanla akşam haber aldığınız kaybetmediğimize dahil bir haber aldığımız anda herşey değişiyor" dedi.

Trabzonspor eski teknik direktörlerinden ve Trabzonspor alt yapı sorumlusu Sadi Tekilioğlu ise, Türk futbolunun bir efsanesini kaybettiğini vurgulayarak, "İnsanlar bazen yatağında hastalık çeker, gider ve kaderine razı olursun. Bugün Kadir Hocamla 3 saate kadar beraberdik. A2 takımının antrenmanını izledik. Deplasmandan gelirken uçakta yaşadıkları türbülansı anlattı bana. Bana Özkan Hoca'nın yanına gidelim diye söylemişti. Bende kendisine yarın değil ötesi gün gidelim dedim. Birlikte çay içtik. Bu haftaki maçı konuştuk. 1461 Trabzon takımının sıkıntıları anlattı. Takımın içinde bulunduğu durumdan üzülüyordu. Çok sevilen bir isimdi. En son iki kursa beraber gittik. Bizim abimizdi çok iyi insandı. Kadir abi için hiç kimseden kötü bir şey duymadım. Konuştuktan yarım saat sonra gitmesi beni çok üzdü" ifadelerini kullandı.

Kadir Özcan'ın cenazesinin ne zaman defnedileceği ile ilgili olarak Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, yaptığı açıklamada, "Kadir hocamızın ani vefatıyla büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Kendisinin cenazesi perşembe ya da cuma günü defnedilecek. Bu gecikmenin sebebi Kadir Özcan'ın oğlu Ersan Özcan'ın Avustralya'da bulunuyor olmasıdır. Hocamızın cenazesi oğlu için bekletilecek. Hocamızı kaybetmekten dolayı derin bir üzüntü duyuyoruz. Tüm Trabzonspor camiasının başı sağolsun" dedi.

Bu arada Malatyaspor eski başkanı İlhan Kavuk'un da Kadir Özcan'ın cenaze törenine katılacağı bildirildi.

BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI..

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan’ın vefatından ötürü bir başsağlığı mesajı yayınladı.

Kadir Özcan’ın Türk futbolu ve Trabzonspor için büyük değer olduğunu ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzonspor’un şampiyonluklarında büyük emeği olan Kadir Özcan Hocamızın yaşamını yitirmesi ile büyük üzüntü yaşadık. Türk futboluna ve Trabzonspor’a her futbolcu hemde teknik adam olarak hizmet eden Kadir Özcan Hocamız hayatı buyunca elde ettiği başarılarla birlikte futbol tarihimize adını altın harflerle yazdırmıştır. Hocamız hem kişiliği, hem de futbol kimliğiyle birlikte hiç unutulmayacak bir değerdir. 61 yaşında bir kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Kadir Özcan Hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine, Trabzon ile Trabzonspor camiasına ve Türk Futbol ailesine başsağlığı diliyorum” dedi.

Trabzonspor Kulübü, eski futbolcuları ve pilot takım 1461 Trabzon'un teknik direktörü Kadir Özcan'ın vefatından dolayı internet sitesi üzerinden baş sağlığı mesajı yayınladı.

Açıklamada, “Kulübümüzün efsane futbolcularından, 1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan'ın geçirdiği kalp krizi sonucu Haçkalıbaba Hastanesi’nde vefat ettiği haberini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Özcan'a Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine, camiamıza ve sevenlerine başsağlığı dileriz” denildi.

Fenerbahçe Kulübü, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 1461 Trabzon'un teknik direktörü Kadir Özcan için baş sağlığı mesajı yayımladı. 

Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinde yer alan mesajda, "PTT 1. Lig ekiplerinden 1461 Trabzon'un teknik direktörü Kadir Özcan’ın geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybettiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet, spor camiasına ve Özcan ailesine başsağlığı dileriz" denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız