SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadir Hoca'nın Malatya Serüveni

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:17:41
Kadir Hoca'nın Malatya Serüveni
A- A+ PAYLAŞ

Trabzon Akçaabat'taki evinde Salı akşamı kalp krizi geçiren ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Kadir Özcan, Malatyaspor'da da bir dönem teknik direktör olarak görev almıştı.

Malatyaspor Bank Asya 1. Lig’de mücadele ederken 2008-2009 futbol sezonuna teknik direktörlük görevine Kadir Özcan’ı getirerek başladı. 

İlhan Kavuk’un kulüp başkanlığı dönemindeki bu görevlendirme aslında Malatyaspor Kulübü’nün o dönemki yöneticilerinin iradesi ile değil, kulübün en önemli sponsoru Malatya Belediyesi'nin, o dönem bakan olan Faruk Özak'ın ricasını yönetime iletmesi ile gerçekleşmişti. 

AKP Hükümeti’nin Trabzon Milletvekili ve dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın dönemin Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ile konuya ilişkin görüşmesinden sonra gerçekleşen görevlendirme ile Kadir Özcan’ın Malatyaspor Serüveni Haziran 2008’de başladı. 

Sezon başında İlhan Kavuk yönetimi ile anlaşan Kadir Özcan, Ağustos 2008’de yapılan Malatyaspor Kongresi’nde İlhan Kavuk’un görevi Haşim Karadağ’a devretmesinden sonra yeni yönetimle çalışmaya başladı. 

Ancak yönetimdeki kaos yüzünden Kadir Özcan’ın istediği transferler yapılamamış, hazırlık kampı sorunlu başlamıştı. 

Bu şartlarda lige başlayan Malatyaspor, Kadir Özcan yönetiminde 4 lig maçı, bir kupa maçı oynadı. Sarı kırmızılı ekip 5 maçta 2 galibiyet, 3 yenilgi aldı. 8 gol atarken, kalesinde 13 gol gördü. 

Kadir Özcan döneminde alınan sonuçlar şöyle: 

Malatyaspor-Karşıyaka..............0-1 

Güngören Belediyespor-Malatyaspor..0-1 

Malatyaspor-Manisaspor.............0-4 

Orduspor-Malatyaspor...............4-2

Fortis Türkiye Kupası 

Malatyaspor-Malatya Belediyespor...5-4

Alınan bu başarısız sonuçlar üzerine Haşim Karadağ yönetimi, 2008 Eylül ayında Kadir Özcan'ın görevine son verildiğini açıkladı. 

O tarihte kulüp başkanı Haşim Karadağ, ligde alınan kötü sonuçlardan sonra Özcan ile karşılıklı görüşerek yollarını ayırdıklarını söylemiş ve Kadir Özcan'ın çok iyi bir insan olduğunu, ancak ligdeki gidişatın iyi olmaması nedeniyle böyle bir karar almak durumunda kaldıklarını ifade etmişti. 

Haşim Karadağ, "Hocamızın insan kalitesi çok üst düzeyde. Ancak ligde istemediğimiz sonuçlar aldık. Hocamızla görüşerek karşılıklı olarak sözleşmesini feshettik" demişti. 

Malatyaspor Kadir Özcan’ın görevine son verdikten sonra teknik direktörlük görevine şu anda Süper Lig ekiplerinden Akhisar Belediyespor’u çalıştıran Hamza Hamzaoğlu’nu getirmişti. 

Kadir Özcan Kimdir? 

1952 yılında Trabzon’un Akçaabat ilçesinde doğan Kadir Özcan Trabzonspor'un Türkiye'ye damgasını vurduğu bir dönemde Türk futboluna adını yazdırmış bir isimdi... Asıl adı Ömer Kadri Özcan olsa da daha çok Kadir Özcan diye anılıyordu... Trabzonspor ve Galatasaray'ın eski futbolcularındandır. Türk futboluna teknik direktör olarak hizmet etti.

Trabzonspor altyapısında futbola başladı ve ardından o zamanki adıyla 2. Lig olan 1. Lig'de oynayan ve o zamanlar sıradan bir takım olan Trabzonspor profesyonel takımına yükseldi. 

Trabzonspor ile Süper Lig'e yükselmeyi başardı. Ardından Trabzonspor'un ilk anadolu takımı olarak Süper Lig Şampiyonu olmayı başardı. Trabzonspor'un 1970'li yılların ikinci yarısında Süper Lig'e hakim olduğu dönemde takımın düzenli forma giyen oyuncuları arasındaydı. Daha sonra maddi olumsuzluklar sebebiyle takım dağılmaya başladığında ve Ali Kemal Denizci gibi futbolcuların bile satılmak zorunda kalındığında Kadir Özcan da Zonguldakspor'a verildi. Burada iki sezon oynadıktan sonra Galatasaray'a transfer oldu. Galatasaray'da sadece bir sezon oynadıktan sonra futbola veda etti.

Teknik direktörlük kariyerine 1991 yılında Bulancakspor’u çalıştırarark başlayan Kadir Özcan ilk yıllarında çok sayıda 2. Lig ekibinde teknik direktörlük ve 1. Lig ekiplerinde yardımcı antrenörlük yaptı. Daha çok Karadeniz yöresindeki ekiplerde görev aldı.

Aralarında Malatyaspor’un da olduğu birçok Anadolu takımını çalıştırdı. Giresunpor’u çalıştırırken 1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay’ın Trabzonspor Teknik Direktörlüğü görevine getirilmesinden sonra, 1461 Trabzon teknik sorumluluğuna getirildi. 

Kadir Özcan yönetimindeki 1461 Tarbzon 19 Ekim Cumartesi günü deplasmanda oynanan son maçta Bucaspor’u 2-0 yenmişti.

DERLEYEN: Niyazi DOĞAN 

FOTOLAR: Kadir Özcan'ın Malatya yılları (Bülent Korkmaz Arşivi)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız