SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kadro Anlamında Sıkıntılıyız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:58:14
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor, ilk devrenin son haftasında Pazar günü Giresunspor ile sahasında oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına başladı. 

Orduzu Pınarbaşı Tesisleri’nde, teknik direktör Özcan Kızıltan yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda, Kartalspor maçında 90 dakika forma giyen futbolcular yenileme çalışması yaparak çalışmayı tamamladı. Karşılaşmada forma giymeyen futbolcular ise dar alanda kısa pas ve top kapma çalışmasının ardından antrenman sona erdi.

Öte yandan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Özcan Kızıltan, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kızıltan, Kartalspor deplasmanında alınan 1 puanın iyi olduğunu ifade ederek, “Biraz daha dikkatli olabilseydik skor daha farklı olabilirdi” ifadesini kullandı.

Kartalspor karşısında farkı artırabilecek pozisyonlar yakalamalarına rağmen ellerine geçen fırsatları değerlendiremediklerini kaydeden tecrübeli teknik adam, “Normalde Kartalspor deplasmanından alınan 1 puan, puandır. Bu ligin zorlu takımlarından, kendi sahasında hiç maç kaybetmemiş, genç ve dinamik bir kadroya sahipler. Geçtiğimiz sezondan da PTT 1. Lig’deki kadrolarını korumuş olan iyi bir takımla mücadele ettik. Ama her şeye rağmen oyunun ilk yarısında çok akılcı, beklediğimiz gibi gelişti. Sahanın küçük olması, karambol toplarının da fazla olmasını hesap ederek belirlediğimiz strateji iyi bir şekilde gitti. İlk yarı Ramazan’ın o beklenmeyen şık golünden sonra skoru 2-0’a, 3-0’a da getirebilirdik. Biraz daha dikkatli olabilseydik skor daha farklı olabilirdi. Kale ortamına gelip o son vuruş ortamına girmeden kaybedilen pozisyonlar var” dedi.

“DİKKATLİ HAREKET EDEMEDİK”

Kızıltan, karşılaşmanın ikinci yarısında rakibin gol bulmak için kalelerine yüklendiği esnada dikkatli hareket edemediklerini ifade ederek, “İkinci yarı rakibin baskısını artıracağını, yükleneceğini, uzun toplar ve karambollerle kalemize geleceklerini biliyorduk. Rakibin öne çıkmasını doğru bir şekilde kullanabilirdik. Bunu yapabilecek oyuncu özelliklerimiz de vardı. Eren, Halil, Mustafa gibi o geniş alanı kullanabilecek oyuncularımız sahadaydı. Burada biraz dikkatli hareket edemedik. Genel anlamda iyi mücadele ettik. İlk yarı çok iyi ve akıllı oynadık. İkinci yarıda rakibin baskısında çıkmakta zorlandığımız oldu. Ama her şeye rağmen hakemin vermiş olduğu ağır penaltı kararı belki de alabileceğimiz ekstra 2 puanı engellemiş oldu. 1 puanda Kartalspor deplasmanında kötü değil. 3 puanda alabilirdik. Gerek biraz daha dikkatli olabilseydik gerek hakemin vermiş olduğu ağır penaltı kararı olmasaydı 3 puanı alabilirdik” diye konuştu.

“KADRO ANLAMINDA SIKINTILI BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ”

Takımdan ayrılan futbolcuların yanı sıra sakat ve cezalı oyuncuların üst üste geldiği bir dönem yaşadıklarını kaydeden Kızıltan, “Kadromuzda zorlandığımız, sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Uğur’un burnunun kırıldığı anda oyuna sokabileceğimiz bir stoperimiz dahi yoktu. Orta sahaya hamle yapabileceğimiz bir oyuncumuz yoktu. Maalesef şansız bir süreçten geçiyoruz. Şansızlıklar bir türlü peşimizi bırakmadı. Ama ne yapalım? Hayatın içinde futbolda her şey var. Ama ben oyuncularımızın genel anlamda yapmış olduğu mücadeleyi beğendim. Ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar. 3 puanı almak istediler. Alamadılar ama 1 puanda iyidir” dedi.

“DEVREYİ 32 PUANLA BİTİRİP, YARIŞTA ŞANSIMIZI DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUZ”

Tecrübeli teknik adam, ligin ilk yarısını 32 puanla bitirip, zirve yarışındaki şanslarını devam ettirmek istediklerini belirterek, şunları söyledi: “Hedefin gerisinde kalacağız. 32 ya da 34 puan, seni zirvede yarışın içerisinde tutacak puanlar. İnşallah bu hafta kazanıp, ligin ilk devresini 32 puanla tamamlamak istiyoruz. Bunun çok daha iyisi yapılabilirdi. Ama olmuş ile, ölmüşe çare yok. Tabi ki bizde Turgutluspor maçını kazanmak isterdik. 3 puanda daha olsaydı, olayda çok farklı olurdu. Veya Tarsus İdman Yurdu maçını kazansaydık ve 6 puanımız olsaydı, olay çok daha farklı olurdu. Ama olmadı, yapamadık. Ancak ilk devreyi 32 puanla bitirmek de, bu yarışta şansını devam ettirmektir.”

“HATAYSPOR’DA PUAN KAYBEDECEKTİR”

Ligin zirvesinde yer alan Hatayspor’un puan kaybedebileceğine dikkat çeken Kızıltan, “Giresunspor-Hatayaspor maçının ertelenmesi sanki Giresunspor için bir avantaj oldu. Bizde maçı izlemek için hocamızı gönderdik. Hocamız, “istenilse oynatılabilirdi” dedi. Biraz Giresunspor tarafı ağır davranmış. Çünkü Hatayspor ertesi gün oynamak istemiş. Ama sahada kar olunca hakemde oynanmasına izin vermemiş. Fark etmez. Sen kendi maçına bakacaksın. Sen kendi puanını alacaksın, orada olursa olur, olmazsa da olmaz. Ama mutlaka Hatayspor’da puan kaybedecektir” şeklinde konuştu.

“TRANSFERLE İLGİLİ YÖNETİMLE GÖRÜŞECEĞİZ”

Tecrübeli teknik adam, transfer konusunda yönetimle detaylı bir görüşme yapacaklarını kaydederek, “Evren’in durumu netleşmedi. İkinci yarı hemen bizle başlayabilecek, sağlık durumundan hazır mı değil mi ona bakılır. Ama şuan için takım çalışmalarına girebilecek durumda değil. Gökhan’ın ayrılmasından sonra stoper için bir ihtiyacımız var. Bu hafta Uğur oynamazsa, stopere Ercan’ı çekebilirsin. Oraya takviye şart. Genel anlamda bir değerlendirme yapacağız. Emre Hasan Balcı eksildi. Sayısal olarak da adama ihtiyacımız var. Önemli olan o tespit ve analizleri doğru yapıp, buraya ivme kazandırabilecek oyuncuları bulmaktır. Devre arası transferlerinde tabi kulüplerin yaşamış oldukları ekonomik sıkıntılarda oyuncular ortaya çıkabiliyor. Ama doğru oyuncuyu bulabilmek önemli. Devre arasında bazen yama gibi oluyor ama bazen de cuk diye oturabiliyor. Ama o arayışlarımız ve çalışmalarımız her zaman olduğu gibi yine bilgiler geliyor” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız