SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kadro Derinliğimiz Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:29:33
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü İrfan Buz, PTT 1. Liginde sabretmenin önemli olduğunu kaydetti.

Haftayı Kayseri Erciyesspor galibiyeti ile kapatan Yeni Malatyaspor’da, yüzler gülüyor. Ligde üst sıralara doğru tırmanışa geçen sarı kırmızılılar, hafta sonu deplasmanda oynanacak olan Altınordu maçı hazırlıklarına başladı. Teknik direktör İrfan Buz nezaretinde hazırlıklarına kondisyon ağırlıklı bir idmanla başlayan Yeni Malatyaspor’da, milli takımlar maçı nedeniyle ülkesinde bulunan Azubuıke katılmadı. İdman öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan teknik direktör İrfan Buz’un, biraz gergin olduğu gözlendi. Buz’un, Kayseri Erciyesspor maçı sonrası kamuoyunda yapılan bazı eleştirilere kızdığı öğrenildi.

Kayseri Erciyesspor maçında hayati anlamda bir üç puanı hanesine yazdırdıklarını vurgulayan İrfan Buz, “Kayseri Erciyesspor maçı bizim açımızdan çok önem arz ediyordu. Kayseri Erciyesspor’u küçümsememek gerekiyor. Futbolcu bazında baktığın zaman ilerde oynayan arkadaşlar kaliteli arkadaşlar. Onlarda puana gelmişlerdi. Onlar içinde bu maç çok önemliydi. 8 puanı bulunan bir takım, kazandıkları taktirde puanlarını 11’e yükselteceklerdi. Bizimde acil olarak puanlara ihtiyacımız olduğu için ve kazandığımız için çok mutluyum” dedi. 

"İkinci yarı oyunu kopardık"

Buz, taktiksel disiplinden kopmadıklarını kaydederek, şunları söyledi: 

"Kayseri Erciyesspor karşısında ilk devrede güzel pozisyonlar yakaladık. Sunday Mba’nın şutu olsun, Aydın Çetin’in kafa vuruşu olsun. Bunlar bir maç için net gol pozisyonlarıydı. Taktiksel disiplinden düşmedik. İkinci yarıda da hamlelerimizi, şöyle yaptık. Rakip düşünce daha fazla üzerimize gelince, oyuna George Akbabıo ve Musa Sinan Yılmazer gibi sprinter özelliğe sahip futbolcuları sürdük. Oyunda sürdüğümüz iki futbolcuda gol ve asist yaptı. İkinci yarı oyunu kopardık. Bu ligde sabretmek önemli. Ayaklarımızın sağlam yere basması gerekiyor."

"Maç maç bakıyoruz"

Hafta sonu oynanacak olan Altınordu maçının önemine de vurgu yapan Buz, “Önümüze artık maç maç bakacağız. Önümüzde Altınordu gibi genç ve dinamik bir takım var. Koşan bir takım. Geçen sene Play-Off’tan döndüler. Zor bir müsabaka olacak. İyi hazırlanmamız gerekiyor. Taktiksel olarak dersimize iyi çalışmamız gereken bir maç. Deplasmanda iyi bir oyun çıkarmamız gerekiyor. Üç puan için gideceğiz” diye konuştu.

Buz, Takımda kadro derinliğinin bulunmadığını sözlerine ekleyerek, şunları söyledi: 

“Takımda kadro derinliği yoktur. Kendi arkadaşlarımız içinde kaliteli olan arkadaşlarımız var. Takımda eksiklikler vardı. Özgüven yoktu. Takım olarak bunların üzerine gittik. Örnek verirsek, Goerge Akbabıo, oyuna ilk on birde başlayınca istediklerini sahaya yansıtamıyordu. Sonradan oyuna girdiği zaman daha etkili oluyor. Geldiğim günden beri söylüyorum İrfan Başaran’ın yeteneklerinin farkındayım. Gerçekten kaliteli ve yetenekli bir oyuncu. Daha fazla şans verildiği zaman, takıma daha fazla neler katabilirim düşüncesinde olan bir kardeşimiz. O yüzden başta İrfan olmak üzere tüm takımdaki oyuncularıma sonsuz güveniyorum. Yeni Malatyaspor takımı budur. Bu kadroyla ilerlemek istiyoruz” dedi.

Ligde ayaklarının ilk önce sağlam yere basması gerektiğini vurgulayan Buz, “Ligde ayaklarının sağlam yere basması gerektiğini söylüyorum. Ben, Malatya’da gezdiğim zaman, sıcakkanlı insanlar her zaman bana şunu söylüyorlar; Hocam, ‘Bu sene Ligde kalalım. Gelecek sene üstüne koyarak ilerleriz’ diyorlar. Öncelikle altlardan kopalım. Ayaklarımızı bir yere sağlam basalım. Sonrasında da üzerine koyarak ilerleriz. Futbolcularımıza da bunu söylüyorum. Kesinlikle tehlikeli noktadan kopup, önümüzde bakacağız” ifadesinde bulundu.

Zorlu bir periyoda gireceklerini dile getiren Buz, “Son beş haftada zorlu maçlar oynayacağız. Ama biz, önümüze müsabaka müsabaka bakıyoruz. Önümüzde bir Altınordu maçı var. O maçı iyi bir sonuçla atlatalım, sonra Adana Demirspor maçını düşünelim” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız