SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kadro Kalitesi Yüzde 100 Arttı"

0
Güncellendi - 2016-10-13 04:05:50
A- A+ PAYLAŞ

TFF 1. Lig ekibi Yeni Malatyaspor’un sportif direktörü Ali Ravcı, “Zaman zaman kulüp içinde yaptığımız onca güzel işi bilmeden, görmeden bizi art niyetlice eleştirenler oldu. Ama ben şampiyonluk kupasını kaldırdığımızda da en yoğun tepkilere kaldığımda da aynı şeyleri düşündüm” dedi.

Ravcı, ligde şu an 13 puanla lider konumunda bulunduklarını ve başarılı şekilde yollarına devam ettiklerini belirtti.

Futbolun mutluluğunu, camiaya verdikleri sözleri yerine getirmenin huzurunu yaşadıklarını dile getiren Ravcı, “Onlarca futbolcuyla çalıştık. Zaman zaman kulüp içinde yaptığımız onca güzel işi bilmeden, görmeden bizi art niyetlice eleştirenler oldu. Ama ben şampiyonluk kupasını kaldırdığımızda da en yoğun tepkilere kaldığımda da aynı şeyleri düşündüm. Neydi o, burası benim memleketim, futbola Malatya'da başlayan, doğma büyüme buralı olan ve hem kariyerini hem de başarılarını bu şehirde yetişerek sağlayan biriyim. Bununla her zaman da iftihar ettim. Bu şehrin bir değeri olarak futbola ve şehrime karşı olan borcumu ödüyorum. Futbol dünyası çok iyi bilir ki kendi şehrinizde görev yapmak çok zordur. Bu zorlukları hiçbir zaman mazeret olarak görmedim. Yönetim, teknik heyet ve futbolcularla ilgili işleyişi daha mükemmel hale nasıl getiririz, camianın şampiyonluk hedefi için kulüp şartlarını daha uygun şekle nasıl sokarım, hep bunların çabası içinde oldum. Bugün gelinen noktada yönetimlerin ve teknik heyetlerin belirlediği hedeflerin hepsinin gerçekleştiğini görüyoruz” diye konuştu.

Ravcı, Yeni Malatyaspor’u hedefine ulaştırmak için çalıştıklarını ifade ederek, “Bu yıl Süper Lig deniyor, şu an lideriz. İnsanların bu başarıları kime mal ettiği hiç gündemimde olmadı. Çünkü herkes her şeyi görüyor. Bugüne kadar yapmadığım şeyleri kalkıp da bugün 'şunu ben yaptım, bunu ben yaptım' şeklinde anlatacak değilim. Hepimiz Malatya'da yaşıyoruz. Sokaktaki insan gördüğünde 'Ali hocam senin olduğun yerde yanlış iş olmaz, sana güveniyoruz' diyorsa benim için en büyük motivasyon odur” ifadelerini kullandı.

Futbol adamı olduğunu, 3 yılda çok sayıda oyuncu, yönetici ve teknik heyetle çalıştığını, bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır başta olmak üzere futbol camiasından büyük destek gördüğünü anlatan Ravcı, “Kadro kalitemiz geçen yıla göre neredeyse yüzde 100 arttı. Tüm bunlar şehrin destek vermesi için gerekli şartları oluşturuyor. Malatya gibi geçmişte Süper Lig'de uzun süre oynamış camialarda güçlü bir futbol kültürü oluyor. Doğal olarak beklenti hep en üst ligde olmanızı doğuruyor. Ama artık futbol çok farklı bir oyun haline geldi. Sürekli değişen ve kendini yenileyen bir oyun oldu. Bu değişime ayak uyduramayan kulüplerin Süper Lig'de barınma şansı yok. Dört büyükler dışında yeni bir Anadolu  büyükleri oluştu. Bursa, Konya, Osmanlı gibi takımlar. Bu kulüpler ciddi altyapı ve tesis yatırımları ve istikrarlı yapılarıyla artık Avrupa liginde ezilmeden mücadele eder hale geldi. Bu sezon ya da en geç gelecek sezon Süper Lige çıktığımızda artık çok farklı bir yerde olacağız. Şu yapımızla bu kulüplerin arasında kalıcı olmak doğrusunu söylemek gerekirse biraz zor. Ama biz millet olarak 'hele bir çıkalım sonra yaparız' anlayışındayız. Şimdi olmasa da Süper Lig'e çıktığımızda yapısal reformlarla oraya hazır hale gelmemiz mümkün olabilir. Gönül ister ki her şey şimdi hallolsun ama Türkiye'de işler öyle hemen olmuyor” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız