SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadro Kanunu İçin TBMM'ye 18 İmzalı Dilekçe..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Malatyalılar Derneği'nin hazırladığı ve 18 sivil toplum örgütünün imzaladığı, İnönü Üniversitesi'nin (İÜ) Kadro Kanunu'nun gündeme alınmasına yönelik dilekçe TBMM Başkanlığı'na gönderildi.

Malatya'da Malatyalılar Derneği Genel Sekreteri Erdal Karabağ, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, "Bilindiği gibi Malatya gündemini bir süredir İnönü Üniversitesi Kadro Kanunu işgal etmektedir. Türkiye'deki üniversiteler içinde Kadro Kanunu olmayan 2 üniversiteden birinin Malatya İnönü Üniversitesi olmasından dolayı bizler üzgünüz, ama asıl üzgün olması gerekenler siyasi rant peşindedirler.

Bir siyasi sanki kadro kanununu kendi yetki alanında ya da imzasına kalmış gibi bir izlenim vererek Malatya kamuoyunu yanıltıp siyasi rant elde etmeye çalışmaktadır. Siyasi rant için uğraşan kişi aslında kadro kanununu engellemeye de gücü yetmemektedir. Ancak böyle bir izlenim vermeye çalışmaktadır. Çünkü başkaca marifeti yoktur. Bu ve buna inanan kişiler 'Rektör kendi adamlarını alır' endişesinde olduklarını açıkca dile getirmektedirler. Onlara şunu sormak lazım. Madem öyle bundan önceki dönemlerde sizin zihniyetinizde de rektörler vardı. Peki o zaman niye çıkarmadınız bu kanunu? Çünkü bu kadro kanunu 30 yıldır çıkmıyor.

Taraflar 30 yılın bir siyasi ayıbı olan kadro kanununun çıkmaması ayıbını silmek yerine karşılıklı söylemlerle sorunu tamamen çıkmaza sokmaktadırlar. Derneğimiz tarafından hazırlanan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na gönderilen dilekçemizde Malatyamızdaki aktif görev yapan 18 sivil toplum örgütü yetkilisi imza atmış bulunmaktadır. İmza için dilekçemizi götürmediğimiz sivil toplum örgütlerinden özür dileriz. Biz sivil toplum örgütleri olarak toplumun gerilmesini üniversite yönetiminin konuyu siyasi tartışma ortamına sokmasını istemiyor, siyasilerin de ellerini üniversiteden çekmelerini istiyoruz.

Dilekçemizin Meclis Başkanlığınca dikkate alınıp gereğinin yapılacağına inanıyoruz. Artık Malatyalı kadro kanununu kimlerin çıkarmak istediğini de, engellemeye çalışanı da iyi bilmektedir. Bu kanunun şimdiye kadar çıkarılmaması da, şimdi engellenmesi de Malatyalı'nın değil, siyasilerin ayıbıdır. Ben o Malatya'ya hizmeti engelleyenlere seslenmek istiyorum. Malatya'ya artık gölge etmeyin, yeter." dedi..

Dilekçenin altında imzaları olduğu belirtilen kuruluşlar ise şunlar:

Malatya'da Malatyalılar Derneği, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği, Malatya Eğitim Vakfı, Eczacılar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Battalgazi İlçe Belediyesi, Makine Mühendisleri Odası, Tüketici Hakları Eğitim ve Koruma Derneği, Malatya Gazeteciler Cemiyeti, Verem Savaş Derneği, Arapgir ve Çevresi Koruma Derneği, Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, TEMD, Malatya Gazeteciler Derneği, Elektrik Mühendisleri Odası, ADD Malatya Şubesi, Eğitim-Sen.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız