SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kadro Sorunu Çözülecek'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İnönü Üniversitesi'ndeki kadro sorununun en geç 2009 yılında çözüme kavuşturulacağını söyledi.

Milletvekili Çalık, AKP il binasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Hükümetle ve milletvekilleriyle sürekli bir tartışma ile sıkıntılı söylemler içerisine giren arkadaşlarımız yüzünden Malatya çok ciddi problemler yaşamıştı. Ben inanıyorum ki, Malatya İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi, bu dönemde hem hükümetimiz hem de yeni atanan rektörümüz ile birlikte çok daha başarılı hizmetlere imza atacaktır" dedi.

Çalık, bugüne kadar yaşanan kadro sorunu ile ilgili sorunların çözümü için çalıştıklarını ifade ederek, "İnönü Üniversitesi'nin kadro ile ilgili sorununu gerekli yerlere ilettik. Bundan sonrada bu sorunu Başbakanımızdan, gerekli makamlara taşımak bizim boynumuzun borcudur.

Üniversitemizde, yeni atanan rektörümüz ve kadrosuyla, tüm yönetim kademeleriyle Malatya seçilmiş ve atanmışlarıyla bir bütün olarak sorunlarda varsa çözümünde birlikte hareket ederek, İnönü Üniversitesi'ni layık olduğu yere
taşıyacağız. Malatya adına barışçıl bir atmosfer oluşturulacaktır. Biz bu dönemde ciddi adımlar attık" şeklinde konuştu.

Önerge sunmanın ötesinde çözüm amaçlı bir çalışmayı hedeflediklerini kaydeden Çalık, "Kadro sorunun çözümü için gerekli makamlarla temasa geçer ve çözüm üretiriz. Konuyu daha öncede görüştük, yine görüşürüz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. En geç 2009 yılı içerisinde İnönü Üniversitesi'nin kadrosuyla ilgili sorunu hep birlikte çözmüş olacağız. Orada yıllardır çalışan ve her telefonla aramalarında bize kadro ile ilgili sorunlarını ileten değerli emekçilerimizin de bu vesileyle haklarına kavuşacağını ve haksızlığın giderileceğini düşünüyoruz. Biz üstümüze düşeni memnuniyetle yapacağız. 1 Ekim itibariyle sorunu takip edeceğiz" dedi.

SAĞLIK KAMPUSU..
Çalık, "4 ay evvel Sağlık Bakanımızın yapmış olduğu bir açıklama vardı. Daha önce belirtilen Türkiye genelinde kurulacak olan sağlık kampüslerimiz bizim için çok önemliydi. O dönemde 16 ilin sağlık kampüsü projesi içerisine alındığı ve Malatya'nın bu projenin dışında olduğunu bize gelen bilgilerden öğrendik. Konuyu tekrar Sağlık Bakanımız'a ilettik. Görüşmelerimiz neticesinde, Malatya'nın da sağlık kampüsü olacak iller arasına alınması sağlanmıştır" dedi.

Çalık, Şeker Fabrikası alanı üzerine kurulacak hastanenin yanında, arazinin bir kısmının da Sağlık Kampüsü'ne ayrılacağını belirterek, "Burada rehebilitasyon bölümlerine uygun bir yapı oluşturulacak. Proje kapsamında her 1.5 milyon nüfusa sağlık kampüsü uygulaması yapılacağı bizlere ifade edilmişti. Biz çevre illerden de çok sayıda hastanın Malatya'ya geldiğini söyledik. Sonuçta, sağlık kampüsü Malatya'ya da kurulacak. Sağlık kampüsünün içerisinde, helikopter pistinden, bütün ünitelerin yer alacağı birimler kurulacak. Elazığ ile Malatya'nın kampüs noktasında ortak hareket edeceği durumlarda olacaktır. Malatya'ya hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız