SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kadro Sözü Ne Oldu?"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:07:04
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, seçimlerden önce hukuk mücadelesini kazanan karayolu işçilerine kadro sözü verenlerin seçim sonrası sözlerini unuttuklarını kaydederek, işçilerin hayalleriyle oynayıp, kadroyu seçim malzemesi yapanların işçileri bir kez daha kandırdıklarını belirtti.

İŞÇİYE ‘YA ALACAĞINDAN YA KADRODAN VAZGEÇ’ DİYORLAR

Karayollarındaki taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi bilmecesi devam ediyor. Yıllardır devam eden hukuk mücadelesini kazanıp kadro haklarını almayı hak eden 6 Bin 417 işçinin kadroya geçirilmesi yılan hikayesine döndü. Seçimlerden önce Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun işçilerin kadroya geçirileceğini müjdelemesinin! ardından 3,5 ay geçmesine rağmen bir gelişme yaşanmaması tepkilere neden oluyor. Dağ fare doğurdu diyen Ağbaba, “6 bin 417 karayolu işçisinin ‘kadro’ karşılığında 20 bin ile 80 bin lira arasındaki alacaklarından vazgeçmesi gerektiği ifade ediliyor. Bir yandan kamuoyuna kadro tamam diyip kapalı kapılar arkasında işçileri haklarından vazgeçmeye zorlamak insafsızlıktır. Ayıptır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 30 Nisan tarihinde yapılan açıklamayla Karayollarında çalışan 6 Bin 417 taşeron işçiye kadro verileceği duyurulduğunu belirterek “Kamuoyuna müjde olarak yansıtılan bu açıklama aslında 4 yıldır verilen hukuk mücadelesi ve bu mücadelenin sonucunda kazanılan hakkın teslim edilmesinden başka bir şey değildir. 7 Haziran seçimleri öncesi kamuoyunda seçim yatırımı olarak algılanan ve propaganda aracı olarak kullanılan açıklamanın üzerinden 3,5 ay geçmesine rağmen işçiler halen kadroya geçirilmemiştir. İşçiler ve aileleri AKP Hükümeti tarafından bir kez daha kandırıldıklarını ifade etmektedir.”dedi.

Ağbaba, AKP Hükümeti döneminde Türkiye’nin taşeron cennetine döndüğünü, milyonlarca işçinin taşeron sistemine mahkum edilerek çalıştırıldığını kaydederek, emek sömürüsünün en yalın örneği olan taşeron sistemine derhal son verilmesi gerektiğini belirtti.

Ağbaba konuyla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Ağbaba, Başbakan Davutoğlu’na “Düşük ücret, güvencesiz ve örgütsüz çalışmaya zorlanarak  çağdaş bir emek köleliğine dönüştürülen taşeron sistemi AKP Hükümetleri döneminde yaşamın her alanına yayılmıştır.2015 Ağustos ayı itibariyle kamuda çalışan taşeron işçi sayıları ve çalıştıkları kurumlara göre dağılımları nasıldır? Karayollarında çalışan taşeron işçilerin Yargıtay kararıyla kadro hak etmelerine rağmen yıllardır bu hukuk kararı neden uygulanmamıştır? Türkiye’de milyonlarca taşeron işçi varken, 6 bin kişiye hak ettikleri kadronun verilmesinin kamuoyuna müjde olarak yansıtılması  ne kadar gerçekçidir? Yaklaşık 4 yıldır verilen hukuk mücadelesine rağmen adım atılmayan kadro konusunda seçime 1 ay kala müjdeler verip, seçimin üzerinden aylar geçmesine rağmen bir adım atılmamasının sebebi nedir?  Karayollarında davayı kazanıp kadro alan 6 bin işçinin dışında dava açarak hukuk mücadelesine devam eden işçiler de bulunmaktadır. Bu işçilerle ilgili bugüne kadar bir girişimde bulunulmamasının sebebi nedir?” sorularını yöneltti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız