SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kadro ve Ödenek Olsaydı..'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, Kimya Kongresi'nin açılışında yaptığı konuşmada, kadro ve ödenek sıkıntısının, üniversitenin gelişimini ve hizmetlerini olumsuz etkilediğini, bu sıkıntıların olmaması halinde üniversitenin 17 bin 500 olan öğrenci sayısının 30 bine ulaşmış olabileceğini, Turgut Özal Tıp Merkezi'nin de çok daha fazla sayıda hastaya hizmet vereceğini söyledi.

5 yıl önce açılması kararı çıkan Diş Hekimliği Fakültesi'ni bu sorunlar nedeniyle açamadıklarını belirten Rektör Hilmioğlu, ödenek ve kadro sorununa ilişkin şöyle konuştu:

"Turgut Özal Tıp Merkezi inşaatlarıyla 200 milyon dolarlık bir sağlık yatırımı. Ancak 900’ün üzerinde yatağımızın personel eksiği nedeniyle bunun bir bölümünü kullanamaktayız.

Yatırım ödenekleri büyük ölçüde azaltılmış, yeni yatırımlar programa alınamamaktadır. Örneğin 5 yıl once açılma kararı verilen Eczacılık Fakültesi Tıp Fakültesi binasına, Güzel Sanatlar Fakültesi ise Eğitim Fakültesi binası içerisine yerleştirilmiştir. Yine 5 yıl once açılma kararı verilen Diş Hekimliği Fakültesi’ne gereken ödenek verilmediği için bu fakültemiz hizmete açılamamıştır.

Personel eksikliği önemli bir sorundur, ödenek eksikliği dışında. Üniversitemizin kadro kanunun çıkmaması nedeniyle hastanemizdeki hasta yataklarının 1/3’ü hizmet dışıdır.

Personel eksikliği mevcut akademik birimlere yeni programlar eklenememekte, yeni akademik birimler de açılamamaktadır.

Gereken ödenek ve kadro verilmiş olsaydı, bugün Turgut Özal Tıp Merkezi’nde 300 bin yerine yılda 500 bin hastaya sağlık hizmeti verilmiş oluyordu. Yine yılda 16 bin hasta yerine 25 bin hastaya ameliyat yapılmış olacaktı.

Aynı şekilde gereken ödenek ve kadro verilmiş olsaydı bugün üniversitemizdeki öğrenci sayısı 17 bin 500’den 30 bine çıkmış olacaktı. Böylece üniversitelerde yeterince kontenjan olmaması nedeniyle kahve köşelerine veya başka noktalara gitmiş 12 bin 500 gencimiz daha üniversite olanağına kavuşmuş olacaktı.

Ancak bu sorunlar sadece üniversitemize özgü olmayıp, tüm üniversiteleri kapsayan bir durumdur.

Siyasal iktidarın üniversitelere olumsuz yaklaşımlarının yanı sıra YÖK ve üniversiteler olarak bizlerin de eksiği olduğunu gözardı edemeyiz. Bugün 3 büyük kent dışındaki üniversitelerimiz pek çok alanda öğretim üyesi sıkıntısı çekmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız