SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Kadrolaşmaya Fırsat Verilmeyecek''

A- A+ PAYLAŞ

Türk Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapmış olduğu Okul Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin içerisinde kadrolaşma olduğunu ileri sürüp, kadrolaşmaya fırsat vermeyeceklerini söyledi.

Sendika binasında düzenlediği basın toplantısında okul yöneticilerinin yer değiştirme yönetmeliğini eleştiren Şenol, konuyla ilgili olarak, "5 yılını dolduran okul müdürlerinin görev yeri ancak tercihleri doğrultusunda değiştirilebilecektir.. Danıştay 2. Dairesi Ek Madde 1'in "ç" fıkrasının yürütmesini durdurarak, okul müdürlerinin 3 tercihi dışındaki okullara atanması ile ilgili idarenin takdir hakkı kullanmasını imkansız hale getirmiştir.

Bu durumda, idarenin takdir yetkisini kullanarak, tercihleri dışındaki okullara verilen okul müdürlerimizin söz konusu yer değiştirmeleri hukuksuzdur. Tercihleri dışındaki okullara verilen okul müdürleri ilişiklerini kesmişlerse dava açarak eski görev yerlerine dönebilecektir.Bu atamalarda 15 puanlık takdir yetkisinin de kullanılmış olması, ayrı bir iptal gerekçesi oluşturmaktadır.

Ayrıca, yönetmeliğin 3.maddesinin "b" fıkrası ile 20.maddenin yürütmesi durdurularak öğretmenevi ve akşam sanat okullarına müdür atanmasının, diğer eğitim kurumlarından farklı olamayacağına karar verilmiştir"şeklinde konuştu.

Hukukun üstünlüğü prensibinin her alanda, tavizsiz uygulanmasını istediklerini ifade eden Türk Eğitim-Sen Şube başkanı Şenol, "Son gelinen bu noktadan bakanlık bir ders çıkarmalı, Türk milli eğitimini karıştırma alışkanlığından vazgeçmelidir. Kadrolaşmaya, yandaş kayırmacılığına fırsat verilmemeli"diye sözlerini tamamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız